kingyan 發表於 2020-10-10 12:36

toms110 發表於 2020-10-10 04:05
師兄, 你真癲中之癲, 兩條odin PC, 再加odin SC, 加埋都三十幾個, 仲要劏原條做餡......
話時 ...

我睇左你焊入三條ODIN蕊張相, 你三條應該不是PC蕊來, PC蕊冇咁幼及軟, 應該是訊號線蕊來

快活人 發表於 2020-10-10 13:49

kingyan 發表於 2020-10-10 03:27
另外我諗我夠資格講, 如焊入的是真ODIN劏線是不可能反應會差過條FUSE
劏ODIN除非你親眼睇住佢劏 ...

原廠Odin線照劏.太瘋狂了{:6_130:}

快活人 發表於 2020-10-10 13:51

我睇左你焊入三條ODIN蕊張相, 你三條應該不是PC蕊來, PC蕊冇咁幼及軟, 應該是訊號線蕊來 ...

果然對Odin cable好了解{:6_142:}

快活人 發表於 2020-10-10 14:10

Kingyan師兄原來都有玩過聖杯😆

keke323 發表於 2020-10-10 14:57

kingyan 發表於 2020-10-10 03:27
另外我諗我夠資格講, 如焊入的是真ODIN劏線是不可能反應會差過條FUSE
劏ODIN除非你親眼睇住佢劏 ...

我都同西門買過 ODIN 做 JUMPER {:1_352:}

快活人 發表於 2020-10-10 15:53

我睇左你焊入三條ODIN蕊張相, 你三條應該不是PC蕊來, PC蕊冇咁幼及軟, 應該是訊號線蕊來 ...

訉號缐當fuse缐,得唔得架,唔危險咩。

快活人 發表於 2020-10-10 15:54

我都同西門買過 ODIN 做 JUMPER

我都有同西門買過野,不過冇師兄咁重本用odin,我只是買普通嘢

kingyan 發表於 2020-10-11 02:19

我都同西門買過 ODIN 做 JUMPER

我跟你買多一條這款, 不過放AMP用

keke323 發表於 2020-10-11 02:46

kingyan 發表於 2020-10-11 02:19
我跟你買多一條這款, 不過放AMP用

REPORT {:6_190:}

toms110 發表於 2020-10-11 15:20

當時朋友主要針對4K改機用料, 入咗多款散線自調, 有odin 1, 2 (IEC尾插入LPS), LPS去主板線--->Ranko、Mundorf 0.5mm, 1mm、Jensen、Siltech、Audionote、Harmonic Tech, 我最後改咗Mundorf, 成部機除咗鐘, 全改{:6_243:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: D打手吹得咁神又買條試吓先

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。