MAEDA 發表於 2020-9-30 18:13

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 17:37
要支援AV1格式先睇到
Q700T好似得
但畫質重衰過Q80 同Q95 4K😑

仲要衰過Q80😭

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 18:31

MAEDA 發表於 2020-9-30 18:12
小米你會買咩?

$55000 hkd lol

HKSGIRORO 發表於 2020-9-30 19:40

如果只係Z8H同950TS之爭,睇返師兄的回覆,我諗都係Sony比較適合你,外觀始終都係次要,畫質永遠係行先。而且相差萬一蚊,唔係一個小數目。

但我個人覺得如果畀得五萬蚊左右,不如買部OLED,我感覺OLED的發展都好穩定,每年的新型號都唔會有好大變化,只係要睇返自己擔唔擔心燒印的問題。

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 20:18

HKSGIRORO 發表於 2020-9-30 19:40
如果只係Z8H同950TS之爭,睇返師兄的回覆,我諗都係Sony比較適合你,外觀始終都係次要,畫質永遠係行先。而 ...

我之前一直係用oled E7 65"
不過依家買就想8k

MAEDA 發表於 2020-9-30 21:23

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 20:18
不過依家買就想8k

我都係想試8K😩

karngywnah 發表於 2020-9-30 22:14

想追求畫質 一定係oled, 但一定有印,想耐用就qled
Z8h 得一個2.1 又唔知會唔會更新有vrr, allm
Samsung 冇dv, 黑位差

自己取捨,但我都偏向買水,反正有印都唔包, 早年啲a1燒印問題開始浮出嚟,過幾年壞/有印/ 想換機都冇咁赤,同埋個技術宜家仲可以進步, 都未有一部8k行到vrr, allm, 48bgps

P.s 用緊3星準備轉lg

MAEDA 發表於 2020-9-30 22:35

karngywnah 發表於 2020-9-30 22:14
想追求畫質 一定係oled, 但一定有印,想耐用就qled
Z8h 得一個2.1 又唔知會唔會更新有vrr, allm
Samsung 冇 ...

價錢差得多一定買水{:1_332:}
部55q700t行貨要23000,我淘寶買10500{:1_332:}

usopp 發表於 2020-9-30 22:42

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 17:19
Z8H都播唔到YouTube 8K
不過我已經睇淡左呢件事🤣

如果8k YouTube 冇問題你上部機仲有乜問題?

NamYuenWai@FB 發表於 2020-9-30 23:03

usopp 發表於 2020-9-30 22:42
如果8k YouTube 冇問題你上部機仲有乜問題?

畫質真係唔太好 可能睇慣OLED 黑位都係過曝 帶灰
而且我覺得個介面無LG好用 語音又唔支援廣東話

HKSGIRORO 發表於 2020-9-30 23:07

不過依家買就想8k

理解的,不過如果由OLED轉返LED,會唔會有D唔慣?😜我未用過OLED呀,不過我感覺用過OLED就好難返轉頭用LED
畫質係就係首要,但Q950TS的超窄邊框又真係好吸引😍所以我好明白師兄的苦惱
正如75吋無local dimming還是65吋有local dimming,我會寧願買部75吋
咁講啦,無對比就無傷害,如果過到自己的話,買Q950TS係開心啲ge又真係
頁: 1 2 [3] 4 5
查看完整版本: 75吋 Z8H水 vs 950TS

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。