issachar 發表於 2020-9-29 22:10

神武光輝 發表於 2020-9-29 21:12
AV生活20800

師兄等你開箱報告 {:6_157:}

ronan 發表於 2020-9-29 22:36

siukeung 發表於 2020-9-29 10:09
馬仔一直走來是以HiFi向作定位!! 雖然投資公司買入後,做了很多技術溶合,馬仔睇戲有了天龍味,天龍聽歌雖 ...

請問馬仔聽歌好,係指邊方面好? 高音? 分析力? 低音勁? 人聲好?

我起av life 聽過馬仔8015 + b & w s 702 s2 ,覺得普普通通

人聲少少暖,但其實有少少濛,人聲唔係甜果種,分析力唔算高,低音一般

我都想換馬仔av amp ,但有d 人又話yamaha 聽歌好過馬仔,特別係低音和分析力,yahama 都比馬仔好

神武光輝 發表於 2020-9-30 14:29

原來部8015係唔接受同一部機,多項輸入,好彩UB9000可以關咗hdmi聲音輸出,改用模擬輸出,唔係就捉蟲!只可用hdmi聽歌。

marco 發表於 2020-9-30 14:43

MDLP 發表於 2020-9-29 21:27
4490係2ch
13.1要用7粒先夠
不過AKM8ch好似淨得一粒4458無得揀

喔,怪吾知8500貴D啦{:6_138:} {:6_136:}

MDLP 發表於 2020-9-30 16:28

marco 發表於 2020-9-30 14:43
喔,怪吾知8500貴D啦

8015應該同直接6700比較

issachar 發表於 2020-10-1 01:52

神武光輝 發表於 2020-9-30 14:29
原來部8015係唔接受同一部機,多項輸入,好彩UB9000可以關咗hdmi聲音輸出,改用模擬輸出,唔係就捉蟲!只可 ...

下? 唔可以揀 audio input??? {:6_141:}

神武光輝 發表於 2020-10-1 02:23

Hdmi同模擬輸入聲音訊號,唔可以一同接收,

PepperFish@FB 發表於 2020-10-1 11:11

神武光輝 發表於 2020-10-1 02:23
Hdmi同模擬輸入聲音訊號,唔可以一同接收,

你馬仔都應該有,再唔係你模擬插入CD input,聽歌時按CD就得

tonyl626 發表於 2020-10-1 12:24

一樣咁易壞

神武光輝 發表於 2020-10-1 13:36

PepperFish@FB 發表於 2020-10-1 11:11
你馬仔都應該有,再唔係你模擬插入CD input,聽歌時按CD就得

問過馬蘭仕代理唔得,擴音機不接受同一部影碟機兩種聲音訊號!
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7
查看完整版本: 馬蘭仕同天龍分別

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。