cwkit61 發表於 2020-9-19 19:38

依家 bluray player 真係無乜選擇~

選無可選~ 買左呢部~    聲畫質數仲差過我部讀唔到碟既 Pioneer bdp-450{:1_331:}

kkchau@G 發表於 2020-9-19 22:30

我以為部野450 咁平....

cwkit61 發表於 2020-9-19 23:39

kkchau@G 發表於 2020-9-19 22:30
我以為部野450 咁平....

$2,180 呀 {:1_332:}

SamuelKu@FB 發表於 2020-9-20 16:04

有冇試下 sony X700

cwkit61 發表於 2020-9-20 18:01

SamuelKu@FB 發表於 2020-9-20 16:04
有冇試下 sony X700

之前我都考慮緊買 Panasonic UB450 定 Sony X700 好 ~
睇 d review,UB450 聲畫都比 X700 好~所以最後買左 UB450~

細輝流@FB 發表於 2020-9-21 03:38

cwkit61 發表於 2020-9-20 18:01
之前我都考慮緊買 Panasonic UB450 定 Sony X700 好 ~
睇 d review,UB450 聲畫都比 X700 好~所以最 ...

師兄,評價如何?可分享下嗎?

cwkit61 發表於 2020-9-21 11:59

細輝流@FB 發表於 2020-9-21 03:38
師兄,評價如何?可分享下嗎?

聲畫質數都唔夠部 N 年前既Pioneer bdp-450好~
可能始終都係入門機,但依家已經買唔到中或高階既機~始終都係夕陽產物~{:1_331:}

讀碟同操作反應都算快~   佢 support DLNA server ~不過我試過幾隻唔同既 DLNA server connect 黎 play~
都係唔完美,大多數都 play 唔到,就算 play 到, 都選擇唔到 audio channel or 字幕~反而用 USB play 就正常好多~仲出到 DTS-HD 添~
總捨黎講,呢部主要都係 play blueray 算,播 file 都係留返俾部 Pioneer bdp-450 經 NFS play 好過~{:1_346:}

zardwys 發表於 2020-9-21 19:12

而家買Blu-ray 機真係冇乜選擇(行貨),我仲用緊Pan第一代UB400,想轉Pio記又成年都冇貨

cwkit61 發表於 2020-9-21 20:06

而家買Blu-ray 機真係冇乜選擇(行貨),我仲用緊Pan第一代UB400,想轉Pio記又成年都冇貨 ...

問過 Sales, LX-500 & LX-800 都應該唔會再有貨 ~

cinemaquette 發表於 2020-9-21 20:19

而家買Blu-ray 機真係冇乜選擇(行貨),我仲用緊Pan第一代UB400,想轉Pio記又成年都冇貨 ...

Ub400, 好老實,一啲都唔弱,我都用緊!
如果俾條靚D八字插power cord佢,表現好 ok!
頁: [1] 2
查看完整版本: 依家 bluray player 真係無乜選擇~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。