kwong1507 發表於 2020-9-6 00:36

wharfedale evo 4.4 及 mission zx 4 兩隻都係性價比高的喇叭

wharfedale evo 4.4 及 mission zx 4 請問有冇師兄試過呢兩款喇叭,wharfedale evo 4.4 我試過中高頻好有細節,人聲好清晰,低頻又很飽滿,mission 我只試過 zx 5,整體來講 zx 5 各樣都好平均,但人聲好像沒有wharfedale evo 4.4 咁清晰,小弟唔知揀邊隻好,又或者有冇啲其他品牌型號好介紹,請給我一啲意見和指教,謝謝🙏🏻

raylee 發表於 2020-9-6 10:07

未聽過MISSION ZX4 系列, 但有聽過佢隻老頂,非常好聲

但以價論聲EVO 4.4 是非常高性價比,但對我黎講, 欠缺了能量感,動態,感動

kwong1507 發表於 2020-9-6 13:40

raylee 發表於 2020-9-6 10:07
未聽過MISSION ZX4 系列, 但有聽過佢隻老頂,非常好聲

但以價論聲EVO 4.4 是非常高性價比,但對我黎講, 欠 ...

多謝CH意見😊

kkpysl 發表於 2020-9-6 18:34

我就揀咗wharfedale evo 4.4

kwong1507 發表於 2020-9-6 19:57

kkpysl 發表於 2020-9-6 18:34
我就揀咗wharfedale evo 4.4

正呀!可否發表一下用後感😍

kkpysl 發表於 2020-9-6 20:37

kwong1507 發表於 2020-9-6 19:57
正呀!可否發表一下用後感😍

論性價比真係物超所值,尤其自己在外國訂返來,不過唔知疫情仲有冇得訂,聽歌睇戲都掂,超過我期望!

CrazyBull 發表於 2020-9-6 23:00

恭喜c兄有新玩具,兩款品牌喇叭小弟都用過,我都會揀wharfedale

mattzzz 發表於 2020-9-7 02:13

Whardefale +1,開心使用中

huohou 發表於 2020-9-7 08:17

論樣evo靚仔d

oakley999 發表於 2020-9-7 13:36

我開心用緊4.4中, 論表現真係對得住佢個價位有凸!高中低有齊!
主要聽歌,間中睇戲
極力推介
頁: [1] 2 3 4
查看完整版本: wharfedale evo 4.4 及 mission zx 4 兩隻都係性價比高的喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。