cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:24

支持正版 發表於 2020-8-24 11:24
Ching 裝天花喇叭之前你係參考過邊度跟住裝㗎?啲位全部錯晒

我跟網上 分佈圖裝

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:25

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:24
我跟網上 分佈圖裝

跟呢4點

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:29

fatdog 發表於 2020-8-23 19:35
四隻top整體裝得太前,尤其頭頂兩隻是5.1.2時位置。
而由於TF也移前了,容易與主聲道混在一起致上下聲場不 ...

因為枝燈係風扇燈   如果前方兩隻 再向後方裝   哪麼風扇一開就會扇子打喇叭

koo9726 發表於 2020-8-24 12:34

目測這間隔其實512以足夠🙇🏻‍♂️

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:38

koo9726 發表於 2020-8-24 12:34
目測這間隔其實512以足夠🙇🏻‍♂️

師兄其實有冇個直接聯繫方法交個朋友
這個網頁我不太識用

5.1外星人 發表於 2020-8-24 12:38

因為枝燈係風扇燈   如果前方兩隻 再向後方裝   哪麼風扇一開就會扇子打喇叭
較角度黎就

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:41

5.1外星人 發表於 2020-8-24 12:38
較角度黎就

這點我可以做到   
多謝師兄   唔該曬🙏🙏🙏

支持正版 發表於 2020-8-24 12:50

你搵嗰啲圖搞錯咗你 依啲位置先啱

支持正版 發表於 2020-8-24 12:51

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:41
這點我可以做到   
多謝師兄   唔該曬🙏🙏🙏

教角度前面嗰隻都還可以,但係喺你坐上面嗰一對天花,真係唔知點搞

cheukwahlee@G 發表於 2020-8-24 12:59

支持正版 發表於 2020-8-24 12:51
教角度前面嗰隻都還可以,但係喺你坐上面嗰一對天花,真係唔知點搞

呢覆我都參考過   
唯一重點係   我梳化靠曬牆   
後面冇發展空間
頁: 1 [2] 3
查看完整版本: 求交流

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。