wysjoe2 發表於 2020-8-19 15:26

yufung 發表於 2020-8-19 14:09
你用q950t?

唔係 我用q80r soundbar
睇演唱會時 好明顯有唔搭咀形

avgod 發表於 2020-8-19 16:04

我好彩, Q900T + 9000S 正常無斷, 開心使用中{:1_340:}

yufung 發表於 2020-8-19 17:13

wysjoe2 發表於 2020-8-19 15:26
唔係 我用q80r soundbar
睇演唱會時 好明顯有唔搭咀形

會唔會套片set 咗sound delay?

JackyHui@G 發表於 2020-10-24 03:09

yufung 發表於 2020-8-16 19:58
唔包,去咗淘寶買原裝q950t,真係吹脹

我想問吓個喇叭腳架喺淘寶邊間舖頭買?

popo110478 發表於 2020-11-1 00:30

各位好 小弟係音響新手 近來想入手隻 好 D o既 Soundbar 玩o下 Q950T 同 JBL 9.1 二選一

不過買之前有少少問題想請教各位 我平時係電腦 HDMI 上電視 用電腦去播片

如果多左條 soundbar 我係應該電腦HDMI上電視再電視落 Soundbar 定係電腦先去 Soundbar 再上電視呢?

另外部電視係兩年前買o既 Samsung 65" 只有 Arc(Hdmi) 同 Digital Audio out(OPTICAL) 冇 Earc

lee 個情況會唔會話用唔到 Atmos 效果呢? 請師兄們指導一下 感謝感謝!!!

wantai288 發表於 2020-11-1 05:54

popo110478 發表於 2020-11-1 00:30
各位好 小弟係音響新手 近來想入手隻 好 D o既 Soundbar 玩o下 Q950T 同 JBL 9.1 二選一

不過買之前有少少 ...

你可以hdmi入soundbar,再係soundbar hdmi out入返電視未解決問題

popo110478 發表於 2020-11-1 22:32

wantai288 發表於 2020-11-1 05:54
你可以hdmi入soundbar,再係soundbar hdmi out入返電視未解決問題

但係感樣o既接法唔知會唔會對我電腦o既硬件有任何要求

例如display個HDMI會唔會要有 2.1 先可以食得晒所有 format 之類?

因為我見有 D 朋友電視冇 Earc 好似都要特登買個 Apple TV

出個音源俾 soundbar 再上番電視先出到 atmos

所以我諗我用電腦出音源俾 soundbar o既話

係咪都應該對我電腦硬件有某 D 指定要求先做到呢?

ChanGarry@G 發表於 2020-11-27 18:35

小瑟,本人用LG E9 65" + Q50T, 用HDMI線用2.0可出到ATMOS,如果換2.1線會否聽感更豐富呢?

YipLee@FB 發表於 2020-11-30 10:39

小瑟 發表於 2020-8-11 16:43
其實聲就一定冇分別既, 只係操作上, 有SAMSUNG TV會比較得心應手呢~

請問小瑟兄,我床前放了65寸q900r想買soundbar 諗緊q80r或者q70t那個比較好呢?床位2m剩2m

kk168 發表於 2020-12-30 13:17

想問下用開q950t既師兄睇Netflix 在Dolby Atmos點左燈既情况下,條bar面部個顯示屏會唔會顯示Dolby Atmos呢?謝謝!
頁: 1 2 3 4 5 [6] 7 8 9
查看完整版本: 2020年又一期待一體化的 9.1.4 SoundBar『 Samsung HW-Q950T 』開箱

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。