haokuntam@G 發表於 2020-8-27 10:15

vincent369 發表於 2020-8-20 19:45
所以GX700/740/800/880 + HX700/800/880/900 支援Dolby Vision + Dolby Atoms + HDR10 plus
只有HZ1000/20 ...

咁師兄根據你資料HZ1000/2000嘅HDMI都不是2.1??

vincent369 發表於 2020-8-27 10:25

haokuntam@G 發表於 2020-8-27 10:15
咁師兄根據你資料HZ1000/2000嘅HDMI都不是2.1??

HDMI 2.1 吾太規範,其實只要有一個功能都可以叫 HDMI2.1, HZ有2個 eARC + ALLM..

maskedtsang 發表於 2020-8-27 10:27

vincent369 發表於 2020-8-26 20:31
如果睇翻上面幅圖有864個小方塊,個人估計相信係75寸電子光控區域864個,這個是基於65DX900 512區域光控 ...

雖然話今次Pan記49hx900h local dimming 做得幾好,可比直下式led。但係佢就有啲誤導公眾。甚麼 "local dimming 直下式控光技術",就比人聯想到直下式 led面板,唔問清楚,比佢握晒。{:1_332:}{:1_332:}

vincent369 發表於 2020-8-27 10:33

寫得好有技巧,但唔咁寫又好難表達佢哋做緊咩..

Hexa Chroma Drive Pro, 3+3, 6 原色有補充

https://www.panasonic.hk/chinese/news/product-press-release/2020/panasonic-launches-new-2020-4k-led-tv-hx-series.aspx

jamesbond 發表於 2020-8-27 10:38

不是2.1,但係有eARC同ALLM功能。

haokuntam@G 發表於 2020-8-29 01:26

jamesbond 發表於 2020-8-27 10:38
不是2.1,但係有eARC同ALLM功能。

https://zhuanlan.zhihu.com/p/114726529

maskedtsang 發表於 2020-8-30 20:04

請問 49HX900H 最平邊度?康怡 Aeon 有啲遠,重要九月中先有貨。謝謝

jcoool 發表於 2020-8-30 21:56

maskedtsang 發表於 2020-8-30 20:04
請問 49HX900H 最平邊度?康怡 Aeon 有啲遠,重要九月中先有貨。謝謝

我個幾星期前問左SOGO,將軍澳PAN SHOP,同康怡AEON,都係冇現貨,全部都係9月中先有,我都訂左。

但咁多度,係康怡最平,你可以試下黃埔AEON有冇。

Rock1234 發表於 2020-8-30 22:45

jcoool 發表於 2020-8-30 21:56
我個幾星期前問左SOGO,將軍澳PAN SHOP,同康怡AEON,都係冇現貨,全部都係9月中先有,我都訂左。

但咁 ...

介唔介意分享下康怡AEON有幾平? 其中AEON 做唔到?

jcoool 發表於 2020-8-30 23:39

Rock1234 發表於 2020-8-30 22:45
介唔介意分享下康怡AEON有幾平? 其中AEON 做唔到?

$72xx

唔係間間AEON有電器部,所以答唔到你
頁: 1 2 3 4 [5] 6 7
查看完整版本: Panasonic 2020 4K TV 港版

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。