muse2705 發表於 2020-7-26 13:07

Sony $8888 組合,ZX507 + IER 507

一試左Sony zx507 夾 Sony ier m7,真係好毒,即俾錢。 507夾m7 已經fight 低zx300夾綠仙。m7 比綠仙來得平衡,人聲同樂比例正常好多,之前聽綠仙以所有樂都變得好細件。m7 人聲前但樂器好有質感還原度比綠仙高。低音量感比綠仙多,但唔散。仲有一點就係耳機本身比較輕戴得好舒服。👍🏼👍🏼

小瑟 發表於 2020-7-26 17:33

恭喜師兄~{:6_142:}

davidtommy 發表於 2020-7-26 18:54

恭喜Ching!{:6_138:}

Raycheung 發表於 2020-7-26 20:55

睇完師兄簡評,攪到又痕D{:8_385:}

muse2705 發表於 2020-7-26 23:15

Raycheung 發表於 2020-7-26 20:55
睇完師兄簡評,攪到又痕D

收曬貨,冇投訴👌🏽

pakto 發表於 2020-7-28 23:30

用梗r6pro配m9,都想試下m9配zx507咩環境,身痕中

muse2705 發表於 2020-7-29 09:45

pakto 發表於 2020-7-28 23:30
用梗r6pro配m9,都想試下m9配zx507咩環境,身痕中

買之前我都有試507配m9,呢個配搭分析力更高,高音延伸更靚,人聲好有肉地。可借m9 冇得用套餐價入手😅

TINO667788 發表於 2020-7-29 15:36

本身有WMA1配M9,,身痕想轉ZX507,唔知推M9個表現會唔會差左?

muse2705 發表於 2020-7-29 17:05

TINO667788 發表於 2020-7-29 15:36
本身有WMA1配M9,,身痕想轉ZX507,唔知推M9個表現會唔會差左?

呢個真係要試先知,M7 同M9 都唔算易推, 當日試507 推M9 整體感覺都好dynamic,一定夠推👌🏽

alfredchan2046 發表於 2020-7-31 20:48

師兄邊度做優惠
頁: [1] 2
查看完整版本: Sony $8888 組合,ZX507 + IER 507

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。