YorkTang@G 發表於 2020-7-11 01:25

Whyman2891 發表於 2020-7-11 01:08
Ching解唔解決到?有冇試重新接駁試下?
你試下接駁完先開電視,節目源個到,連接指南設置一次,睇下得唔得 ...

我選擇直通,我直頭冇聲出,佢自動變返電視揚聲器

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 01:30

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 01:25
我選擇直通,我直頭冇聲出,佢自動變返電視揚聲器

我真係好煩呀,點解出唔到架

vincent369 發表於 2020-7-11 02:29

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 01:30
我真係好煩呀,點解出唔到架

參考下passthrough 方法...ARC HDMI 2.0 Netflix Atoms
https://youtu.be/q_v5HuoxGyQ

ChowHin@FB 發表於 2020-7-11 04:33

我用sony電視,開頭睇youtube同Netflix時有聲時冇聲,Sony搵人上黎試左好耐,最後部電視唔行wifi用番lan線就冇問題。
解決左之後條soundbar又無啦啦平均用兩三日會冇左聲,要熄左電源重開先有番聲,打電話上行佢問我係唔係用SONY電視,佢話JBL同Sony產品一直都有問題,解決唔到,似係推卸責任。
對JBL客服失望

s1011125 發表於 2020-7-11 06:09

試吓reset部電視

cakecake 發表於 2020-7-11 10:49

接駁果條HDMI線係咩version?

fkylai 發表於 2020-7-11 13:06

ChowHin@FB 發表於 2020-7-11 04:33
我用sony電視,開頭睇youtube同Netflix時有聲時冇聲,Sony搵人上黎試左好耐,最後部電視唔行wifi用番lan線 ...

吓!我用sony 9000f + jb91,大o樂

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 13:25

我用sony電視,開頭睇youtube同Netflix時有聲時冇聲,Sony搵人上黎試左好耐,最後部電視唔行wifi用番lan線 ...

終於有人有同感,我好感動

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 13:25

cakecake 發表於 2020-7-11 10:49
接駁果條HDMI線係咩version?

新到冇得再新

YorkTang@G 發表於 2020-7-11 13:28

s1011125 發表於 2020-7-11 06:09
試吓reset部電視

試左了
頁: 1 2 [3] 4 5 6 7 8
查看完整版本: Samsung Q95T 配JBl9.1用電視睇NETFLIX睇任何片都出唔到DOLBY ATMOS,

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。