johnnyyip 發表於 2020-6-29 01:13

ET88 發表於 2020-6-28 15:27
2700加紙,圍起港紙大約萬伍蚊

哇!$15000好抵喎,可惜加拿大啦。。。。
香港6500都重賣緊$14000{:1_336:}

LoMichael@G 發表於 2020-6-29 07:24

請問110V 定220V?

ET88 發表於 2020-6-29 09:57

LoMichael@G 發表於 2020-6-29 07:24
請問110V 定220V?

110V

TerryChan76 發表於 2020-6-29 10:09

MicLui 發表於 2020-6-28 15:57
AVR機,R ,係唔係代表可以駁天線,收到收音機?

北美法例,av amp需有receiver,所以旗艦機叫avr,但receiver會影響音質,沒有法例要求地方會抽起就叫avc

PepperFish@FB 發表於 2020-6-29 11:20

筋肉人 發表於 2020-6-28 17:45
請問佢是否可以用bi AMP時又可以有4 出天花聲道         (不是前上置或後果D)...

如你下層5只天花4只,就仲有2個CH可bi amp.另外天花可自由點分配的

筋肉人 發表於 2020-6-29 14:19

PepperFish@FB 發表於 2020-6-29 11:20
如你下層5只天花4只,就仲有2個CH可bi amp.另外天花可自由點分配的

如果真係咁簡單就好了,以我所知,現時只有天龍8500才可以
先鋒同馬仔頂級都唔可以{:6_187:}

PepperFish@FB 發表於 2020-6-29 14:24

先鋒同馬仔頂級都唔可以...

6系都係AVC級,天空仲可以玩夠6只

小小Pat 發表於 2020-6-29 19:14

PepperFish@FB 發表於 2020-6-29 14:24
6系都係AVC級,天空仲可以玩夠6只

今代先可以, 都算係突破,下放咗大佬唔少嘅功能包括13.2同埋個解碼 ,可以話縮水版8500,上代如果你唔玩下面七隻, 最多都係畀你用在VOG,而 剩低一條聲度係廢咗冇得用!

thomas107 發表於 2020-6-29 20:44

如下面 5 隻 上面 front height + rear height + top middle 可以嗎 ?

LoMichael@G 發表於 2020-6-29 20:48

先鋒同馬仔頂級都唔可以...

6700 可用9.1十bi-amp。地下五隻加bi amp,天花四隻,天花有幾個組合可以選擇。雖然不可以完全自由配搭,一般夠用。
頁: 1 [2] 3 4 5 6
查看完整版本: Denon AVR-X6700H

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。