lkw1819 發表於 2020-6-11 10:31

要幫人搬部55吋電視Call Van 穿州過省 , 有咩要留意

各位師兄好
想問下小弟有咩要特別留意?

暫時知道要做既係:
1. 兩個人搬
2. 捆膜 ( 保鮮紙)
3. Bubble (想請問係包捆膜內定外面)?
4. Van仔要坐中門扶住部機

仲有d咩可以做到去令部機更安全地到達目的地?

foxpolo 發表於 2020-6-11 10:41

小心駕駛, 安全車速

lkw1819 發表於 2020-6-11 10:43

foxpolo 發表於 2020-6-11 10:41
小心駕駛, 安全車速

Call van, 唔到自己control..

alanyoung2005 發表於 2020-6-11 15:54

Two men sit in the back of the VAN, one left, one right to the TV all the time until arrive.

zairen 發表於 2020-6-11 16:19

没纸箱?全程要手扶住。

gamma 發表於 2020-6-11 17:58

若可以,打平放

vincent369 發表於 2020-6-11 18:04

如電視好薄,用力地方小心,怕越幫越忙
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=311147&mobile=2

SonSon 發表於 2020-6-12 10:03

賣2手機時都幫過其他CHING運唔少, 55吋細呎吋只要包好平放貨VAN後面, 到時司機會搵嘢ZIP或用繩綁住部機, 唔好諗到咁麻煩.....

LamP001 發表於 2020-6-12 13:12

必要時,買定保險😅

lkw1819 發表於 2020-6-12 16:50

SonSon 發表於 2020-6-12 10:03
賣2手機時都幫過其他CHING運唔少, 55吋細呎吋只要包好平放貨VAN後面, 到時司機會搵嘢ZIP或用繩綁住部機, 唔 ...

仲打算兩個人坐中門 ,一人一邊扶足全程
頁: [1] 2
查看完整版本: 要幫人搬部55吋電視Call Van 穿州過省 , 有咩要留意

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。