PepperFish@FB 發表於 2020-6-9 08:50

nippon 發表於 2020-6-9 08:22
哈哈!價錢好公開,但師兄都噤神秘!Anyway,唔該師兄!

呢啲商業嘢講得太白,有機會犯規禁言的!呢啲規矩你都唔識🙄唔再係呢到講了🤭騎劫左樓主個post😂希望樓主唔使比$$啦🙏🏻

Addiction 發表於 2020-6-9 20:00

wilsonwong1@G 發表於 2020-6-8 02:11
全屋跳制,但照計有多重保護,但都不會冇訊號呀?ARC乜都冇?聲畫都冇野出?真慘? ...

會否當時閃電?如果版有溶。。。。{:1_331:}
試試下次unplug

wilsonwong1@G 發表於 2020-6-13 01:35

PepperFish@FB 發表於 2020-6-9 08:50
呢啲商業嘢講得太白,有機會犯規禁言的!呢啲規矩你都唔識🙄唔再係呢到講了🤭騎劫左樓主個post😂希望樓主 ...

其實保養咭上係咁寫,外接線錯誤操作,疏忽使用,(意外事件),天然災害引致損壞,或因電壓不正常引致失靈,係不保的。睇嚟今次要比$3800換塊版唔出奇。但玩咗10次,咁快就要入廠整,全新機,就算唔收錢,我都真係唔多Happy咯。

deltachu 發表於 2020-6-13 11:05

wilsonwong1@G 發表於 2020-6-13 01:35
其實保養咭上係咁寫,外接線錯誤操作,疏忽使用,(意外事件),天然災害引致損壞,或因電壓不正常引致失靈 ...

師兄屋企跳電掣都冇辦法, 怨就怨落個掣嗰度{:1_348:}
正所謂齋, 行雷閃電會出事, 俾錢維修係常識

marco 發表於 2020-6-13 11:43

又係喎,屋企個漏電斷路制理應有保護。可能搵電器師傅檢查下比較穩陣。以保平安,呢啲case家居保險有冇得賠?{:1_332:}

PepperFish@FB 發表於 2020-6-13 11:52

marco 發表於 2020-6-13 11:43
又係喎,屋企個漏電斷路制理應有保護。可能搵電器師傅檢查下比較穩陣。以保平安,呢啲case家居保險有冇得賠 ...

正常嚟計家居係冇漏電斷路制,以我所知漏電斷路制係裝係牆蘇同電器中間,當電器電力有問題就只跳斷路制而唔會跳總制箱,唔知啱唔啱?😂

anson11 發表於 2020-6-13 12:45

其實保養咭上係咁寫,外接線錯誤操作,疏忽使用,(意外事件),天然災害引致損壞,或因電壓不正常引致失靈 ...

師兄係咪住村屋?

SimonChowHK 發表於 2020-6-14 11:07

PepperFish@FB 發表於 2020-6-9 07:32
對聲畫都有正面的,佢耗電量有幾多我冇研究😂部機香港得一個代理,價錢好公開的,而我呢只係最細的只招乎 ...

我今年$6300買左隻 BP1200 英式, 空機耗電量大約15w左右,因為唔多,所以長開唔關機。

PepperFish@FB 發表於 2020-6-14 11:11

SimonChowHK 發表於 2020-6-14 11:07
我今年$6300買左隻 BP1200 英式, 空機耗電量大約15w左右,因為唔多,所以長開唔關機。 ...

1200我都有😂用先開對聲畫起唔到作用的,牛要煲住,用得就要長開

wilsonwong1@G 發表於 2020-7-21 17:33

號外,號外呀!好嘢👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍終於同我整返好部機啦,冇收過我$3500,仲同我換咗成塊HDMI版,我對佢哋一般都無好感,上次O記竟然屈我要比$3800,但今次估唔到會無收我錢喎,真係大跌眼鏡呀。
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 天龍AV AMP4500燒底板十萬火急…………?😭😭😩只係用左10幾次

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。