leoo11 發表於 2020-5-13 22:20

無atmos 既Soundbar請教有边只比較好

因樓底高,玩唔到atmos.但屋企人唔想見明線,所以只可玩soundbar.
廳牆至sofa 约9呎至1O呎,左至右15呎
之前考慮bose 700, 但旨得一个hdmi, 唔夠用。請教有無其他更好選擇
{:1_245:}晤該

yuppi 發表於 2020-5-13 23:23

JBL 可變身 soundbar,JBL bar 5.1,又型又正

https://youtu.be/8IRbWnE9udY

leoo11 發表於 2020-5-14 00:01

JBL 可變身 soundbar,JBL bar 5.1,又型又正

我见有只sony ht-g700.行vertical surround engine.唔知得唔得定又係gimmick野{:1_332:}

leoo11 發表於 2020-5-14 00:02

https://www.youtube.com/watch?v=18MkaJfTIQQ&t=45s

leoo11 發表於 2020-5-14 00:09

我见有只sony ht-g700.行vertical surround engine.唔知得唔得定又係gimmick野 ...

😅不過又係得1个 hdmi ,唔多掂

leoo11 發表於 2020-5-14 00:33

{:1_332:} sofa 後面無牆,是廚房,好似一定要後置喇叭先掂,可能jbl 依類都係最好既選擇,別無他選

leoo11 發表於 2020-5-14 01:51

{:1_245:} 10" sub?anywhere can try?

yuppi 發表於 2020-5-14 09:14

leoo11 發表於 2020-5-14 01:51
10" sub?anywhere can try?

淘寶四五千咁上下

香港水貨好似6000

yuppi 發表於 2020-5-14 09:19

我见有只sony ht-g700.行vertical surround engine.唔知得唔得定又係gimmick野 ...

其實你都心裏有數啦⋯⋯佢最貴嗰支不停比用家投訴後面冇聲

leoo11 發表於 2020-5-14 10:54

yuppi 發表於 2020-5-14 09:19
其實你都心裏有數啦⋯⋯佢最貴嗰支不停比用家投訴後面冇聲

边知無聲呀? Ambeo{:1_332:}
咁我買支平少少yahama 2700算了
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 無atmos 既Soundbar請教有边只比較好

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。