RaymondLi@FB 發表於 2020-5-5 11:26

OLED燒印

小弟用LG OLED ,大約7-8個月,
60%時間都係PS4,
問題出現燒印問題,
亦有用機內軟件燒印,
都未如理想,
請各CHING賜教還有其他還原方法嗎?{:6_125:}

chhanthony 發表於 2020-5-5 11:32

有.......換部新機{:1_339:}

神武光輝 發表於 2020-5-5 12:01

新款LG更適合打機

wongsk 發表於 2020-5-5 12:34

用OLED電視, 還60%時間都係PS4就死得啦, 冇得求, 買新電視吧

avsuperman 發表於 2020-5-5 15:27

宜家燒成點

ALEXALEX@G 發表於 2020-5-5 17:07

燒印保養保唔保。。

HKSGIRORO 發表於 2020-5-5 23:17

https://www.lg.com/hk/support/warranty
(15) OLED 顯示屏 : 全機保用期為三年或使用20,000小時 以先到者準 (約每天使用18小時) 及保養不包括顯示屏殘影因靜態/動態圖象重覆播放所導致 。

不過我覺得就算真係保養唔包燒印,師兄起碼都開心左7-8個月,講真如果你用返LED電視,係一定畀唔到同級數的開心你。
這是遊戲的規則,要靚就別太想耐用回事,要耐用就別想靚,所以唔好唔開心
我下部機都要買OLED,不在乎天長地久,只在乎曾經擁有{:6_143:}

laszloabcd 發表於 2020-5-6 09:50

chhanthony 發表於 2020-5-5 11:32
有.......換部新機

{:1_253:}

lanhk 發表於 2020-5-6 10:16

可以影張相黎睇下燒成點樣嗎?

7-8個月, 60% 打機, 係玩同一隻遊戲嗎?

tkw67 發表於 2020-5-6 11:25

好奇一問咩牌子同型號?
頁: [1]
查看完整版本: OLED燒印

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。