y044a31 發表於 2020-4-23 14:22

新屋擺位

各位c 兄好有機會有自已的物業第一時間想做音響擺位   可比意見我嗎   ?   5號室

SonSon 發表於 2020-4-23 14:31

得一個位可用, 電視及主喇叭放大門右手邊, 闊度足夠, 發聲向屋內減少鄰居滋擾, 改動亦最少.

y044a31 發表於 2020-4-23 14:45

是這樣?

SonSon 發表於 2020-4-23 14:56

y044a31 發表於 2020-4-23 14:45
是這樣?

Yes, 加上主力牆安裝電制電視掛架,入屋寬頻天線等都方便及安全過係近浴室位置

y044a31 發表於 2020-4-23 15:18

SonSon 發表於 2020-4-23 14:56
Yes, 加上主力牆安裝電制電視掛架,入屋寬頻天線等都方便及安全過係近浴室位置 ...

明白晒都睇緊舊post拉電箱 資料感激

SonSon 發表於 2020-4-23 15:30

y044a31 發表於 2020-4-23 15:18
明白晒都睇緊舊post拉電箱 資料感激

有返咁上下樓齡, 穩陣計最好全屋新拉電線

icefalling 發表於 2020-4-23 16:43

請問自己一個人住嗎?
如果咁整左面有牆,右面冇牆,你第日應該會發覺到左右聲音會不平衡。

y044a31 發表於 2020-4-23 22:35

icefalling 發表於 2020-4-23 16:43
請問自己一個人住嗎?
如果咁整左面有牆,右面冇牆,你第日應該會發覺到左右聲音會不平衡。 ...

之前都係對走廊 會加塊活動板 擋下

SonSon 發表於 2020-4-24 13:38

請問自己一個人住嗎?
如果咁整左面有牆,右面冇牆,你第日應該會發覺到左右聲音會不平衡。 ...

相信香港絕大部份家居格局都係差不多{:6_147:} , 想四面牆唯有獨立AV房{:6_122:}

icefalling 發表於 2020-4-24 14:15

SonSon 發表於 2020-4-24 13:38
相信香港絕大部份家居格局都係差不多 , 想四面牆唯有獨立AV房...

我見有d ching 玩玩下會忍唔住打長個廳黎玩,不過要走鬼或妥協咁玩。
如果屋企唔太多人住方便d
頁: [1] 2
查看完整版本: 新屋擺位

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。