oakley999 發表於 2020-4-19 11:32

請問大家Youtube係咪只可以出到兩聲道聲效?

請問大家Youtube係咪只可以出兩聲道聲效?出唔到5.1 or Atmos? 定係我有野未set好?
謝謝

audia 發表於 2020-4-19 11:51

…………唔知你問乜 ! 諗清楚再問過。

kachun74 發表於 2020-4-19 12:11

其實我覺得佢條問題好清楚

oakley999 發表於 2020-4-19 12:17

可能有人唔識睇ch代表咩,不過可以唔使咁X吋嘅!
問題已改,而家應該好清楚掛!!!!

vincent369 發表於 2020-4-19 12:21

唔只繁體中文,用google 直譯成英文都好清楚

matt88p 發表於 2020-4-19 13:43

師兄正常㗎, youtube係淨係出到stereo, 就算tvb都係, 除非你喺個amp度揀, 強制將佢變成surround mode, 不過其實睇youtube 2ch都夠啦.

oakley999 發表於 2020-4-19 14:13

matt88p 發表於 2020-4-19 13:43
師兄正常㗎, youtube係淨係出到stereo, 就算tvb都係, 除非你喺個amp度揀, 強制將佢變成surround mode, 不過 ...

明白晒。
多謝ching回覆

DickyKWONG@G 發表於 2020-4-21 13:16

你用邊個方法睇youtube?

有啲片係有 6 ch, 可試下
https://www.youtube.com/watch?v=K7eu5dBgN3g&feature=emb_logo

PerryLeung@FB 發表於 2020-4-21 14:00

完全明白問題, 因為youtube 有5.1片比較少,所以好多人以為係唔得,我部機新買時,TV youtube app 回傳去amp 出到5.1, 半年後出唔到, 唔知係咪更新過唔得,之前睇呢個channal試
https://www.youtube.com/channel/UC5z5Pc2YXDPHTF1VdFP4oFw

tvb都有節目有5.1簡, 唔好理係真定假5.1, 例如流行經典50, tv聲音有得簡dd+, 再睇返amp info係dd 5.1 亮燈

se人 發表於 2020-4-21 15:39

PerryLeung@FB 發表於 2020-4-21 14:00
完全明白問題, 因為youtube 有5.1片比較少,所以好多人以為係唔得,我部機新買時,TV youtube app 回傳去amp...

以前Viu都有5.1,而家無左,而家變左2.0
頁: [1] 2 3
查看完整版本: 請問大家Youtube係咪只可以出到兩聲道聲效?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。