faifai1975 發表於 2020-4-14 12:58

上星期四去百老滙睇A9G,見到panel 上下有一條好明顯嘅線,百老滙話因為三四個月不停用嗰十部八部唔同片子嘅Oled播示範電影碟,,但得SONY係咁,我都係SONY支持者,但原來SONY OLED係有咁嚴重問題?

yuppi 發表於 2020-4-14 13:23

HKSGIRORO 發表於 2020-4-13 10:40
師兄,你講得好啱,不過自己成日都鑽牛角尖。想麻煩師兄畀少少意見我可以嗎? 我會詳細講講自己點用部電視 ...

玩具係買俾自己玩,吾駛同人交代

issachar 發表於 2020-4-14 13:38

HKSGIRORO 發表於 2020-4-13 10:40
師兄,你講得好啱,不過自己成日都鑽牛角尖。想麻煩師兄畀少少意見我可以嗎? 我會詳細講講自己點用部電視 ...

7-8 呎距離我覺得 75 吋係有需要... budget 夠就去 OLED... 如果有 concern 同怕 OLED burn in... 就買返 LED

HKSGIRORO 發表於 2020-4-14 20:21

yuppi 發表於 2020-4-14 13:23
玩具係買俾自己玩,吾駛同人交代

係嘅,我只係有啲野想唔通,請教下各位師兄,或者之前都有遇過我的兩難。

HKSGIRORO 發表於 2020-4-14 20:30

issachar 發表於 2020-4-14 13:38
7-8 呎距離我覺得 75 吋係有需要... budget 夠就去 OLED... 如果有 concern 同怕 OLED burn in... 就買返 ...

其實65吋OLED同75吋LED的價錢差不多,我都預左嗰舊錢出來。只不過成日都擔心買左LED,覺得個提升唔夠顯著,因為我而家屋企部LG都係五年前的中階機,唔算太差。如果買左OLED就肯定滿意,但又擔心burn in,同埋自己係唔係真係有需要玩到咁高級呢?究竟75吋大電視比到的快感我較大,還是65吋OLED的無敵畫質,我不斷在反思中。

我知道自己的擔心係好無謂,所以講聲對唔住🙏

issachar 發表於 2020-4-15 01:46

其實65吋OLED同75吋LED的價錢差不多,我都預左嗰舊錢出來。只不過成日都擔心買左LED,覺得個提升唔夠顯著 ...

擔心 burn in 就買返 LED.... 睇電視要就住好無癮

Ken134547 發表於 2020-4-15 08:06

其實65吋OLED同75吋LED的價錢差不多,我都預左嗰舊錢出來。只不過成日都擔心買左LED,覺得個提升唔夠顯著 ...

師兄唔使反思啦 放得落夠距離 長期睇 一定係有大買大
買咗細畫面一定後悔 幾年後oled大畫面價錢 再降返低啲 先買都未遲
{:1_339:}

HKSGIRORO 發表於 2020-4-15 13:29

Ken134547 發表於 2020-4-15 08:06
師兄唔使反思啦 放得落夠距離 長期睇 一定係有大買大
買咗細畫面一定後悔 幾年後oled大畫面價錢 再降返低 ...

👍多謝意見,我都覺得先買75吋LED好似好啲,如果我一升就升去OLED,個幅度太大,同埋價位問題我只可以享受65吋的大小,總係差左少少。唔該師兄🙂

ericjoe 發表於 2020-4-16 07:39

HKSGIRORO 發表於 2020-4-15 13:29
👍多謝意見,我都覺得先買75吋LED好似好啲,如果我一升就升去OLED,個幅度太大,同埋價位問題我只可以享 ...

OLED 真係靚喎...   但大有大好,   所似呢。。。   好多野好1個人,有人鍾意靚, 有人最緊要大。。。😆。。。我講緊TV

HKSGIRORO 發表於 2020-4-16 20:08

ericjoe 發表於 2020-4-16 07:39
OLED 真係靚喎...   但大有大好,   所似呢。。。   好多野好1個人,有人鍾意靚, 有人最緊要大。。。...

😆我好貪心,又想大又想靚。
我等緊Sony新機出,睇下65吋A8H OLED平啲還是75X9500H平再決定買邊部 (目前偏向A8H多D 😍),LG CX都想買,感覺佢比較齊D功能
而三叔的話,暫時只睇中Q70R,因為性價比最高,當然部機有佢的缺點,例如無DV、差可視角度,不過以佢個價位,都好似無乜邊幾部機可以打贏佢。
多謝留言🙏
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 今日剛到新玩具入手A8g

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。