154cwyeung 發表於 2020-3-7 00:56

新購的 Earthquake FF12

新購的 Earthquake FF12

之前我用普通有源Subwoofer (8吋)都會有低音,但睇LUCY(超能煞姬)頭段那些超低音,就明顯聽到"噗噗"声。
1/1/2020見到雅詠音響有優惠,以舊Subwoofer 可以半價換購FF12,就决定了購買FF12,且2020年1月份下單,雅詠音響送Tributaries的UHDS~HDMI cable。
22/1/2020雅詠職員送貨上門和安裝調較,服務態度非常好,當天用 Ready Player One 4K碟 作調試,一聽就覺 超低音 比之前豐滿。
其後我再拿LUCY來播,頭段那些超低音 好完美的由FF12播放出來,我的聽覺非常滿足。
最後,非常感謝 雅詠音響。

小小Pat 發表於 2020-3-7 10:55

雅詠服務非常好,恭喜買到正嘅玩具!{:1_253:}

ws1718 發表於 2020-3-7 11:01

matt88p 發表於 2020-3-7 12:46

抵玩

issachar 發表於 2020-3-7 15:04

半價後既大地震真係冇得輸... 8 吋上 12 吋一定爽到爆啦 {:6_174:}

小小Pat 發表於 2020-3-7 15:06

issachar 發表於 2020-3-7 15:04
半價後既大地震真係冇得輸... 8 吋上 12 吋一定爽到爆啦

你嗰隻仲正,不過真係要儲下錢先{:1_253:}

issachar 發表於 2020-3-7 15:19

小小Pat 發表於 2020-3-7 15:06
你嗰隻仲正,不過真係要儲下錢先

Pat 兄都想換我果隻? {:6_138:}一爆就震埋張梳化... 好鬼爽....

我比錢果陣都覺得肉赤... 不過其實雙 12 除返開... 都唔可以話佢貴... {:6_176:}

hangshun 發表於 2020-3-7 16:27

Pat 兄都想換我果隻?   一爆就震埋張梳化... 好鬼爽....

我比錢果陣都覺得肉赤... 不過其實雙...

咁都話吾貴呀!{:6_134:}

issachar 發表於 2020-3-7 17:32

hangshun 發表於 2020-3-7 16:27
咁都話吾貴呀!

我 promo 果時買... 除二咁一隻 12 吋 1 皮野係咪唔算好貴先... {:6_176:}

小小Pat 發表於 2020-3-7 19:10

Pat 兄都想換我果隻?   一爆就震埋張梳化... 好鬼爽....

我比錢果陣都覺得肉赤... 不過其實雙...

咁聽過,我都覺得佢物有所值,不過就真係要儲下錢先夠買囉{:1_253:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 新購的 Earthquake FF12

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。