Martinkfc 發表於 2020-2-28 17:35

更新:今天AV life 梁生再次通話半小時,大概會有以下補救動作:

1.全線AV life 分店,凡有訂購pionner LX800 或Lx500未收貨訂購者將會陸續收到分店電話通知,查詢是否願意等貨,可以退訂或斷續等,願意等買家可以有HDMI送😂,梁生以表明三月肯定先鋒無貨期,幾時有唔知因為已經零件供應斷鏈。

2.AV life 全線分店將會不久後改革,退款不再需要由前線員工手寫上寫字樓等批,又再等會計寄票去發咭公司,我個Case 拎咗嚟開會,以後退款好快改成分行咭機公司直接電子化退款。

3.需然我依舊未收到款,但已經手頭有銀聯退款Ref Number 我可以自己追中銀香港。

總結:梁生與客戶我本人氣氛融洽,多次道歉而我 欣然接受,他又知道呢個先鋒Case令好多客戶不高興不開心,無了期等沒有貨的期貨合約,為咗商譽已做補救功夫,我答應咗梁生幫忙做呢個happy ending 。

LoMichael@G 發表於 2020-2-28 19:50

今次事件好明顯是行政程序出現問,希望加以改善,避免事情再發生,態度正確,理應答謝師兄。請神秘顧客都要畀錢。建議免費送師兄LX500 一部。{:1_253:}

Martinkfc 發表於 2020-2-28 20:04

LoMichael@G 發表於 2020-2-28 19:50
今次事件好明顯是行政程序出現問,希望加以改善,避免事情再發生,態度正確,理應答謝師兄。請神秘顧客都要 ...

如果我野蠻就完全唔係道理,我自己從來唔係想攞佢便宜,唉銀聯手持入數証明有Ref no 比AV life 但係我依然不能從中銀香港收款,呢個情況我都唔知叫唔叫梁生跟下去好😂

Martinkfc 發表於 2020-2-28 20:05

今次事件好明顯是行政程序出現問,希望加以改善,避免事情再發生,態度正確,理應答謝師兄。請神秘顧客都要 ...

😂好喎。唔好貪心三千蚊要佢displays,機都ok ga

Martinkfc 發表於 2020-2-28 20:12

如果我野蠻就完全唔係道理,我自己從來唔係想攞佢便宜,唉銀聯手持入數証明有Ref no 比AV life 但係我依然不能從中銀香港收款,呢個情況我都唔知叫唔叫梁生跟下去好😂, 中銀香港分行完全冇資料,中銀咭一樣無資料,中銀回覆按程序六十天內先入戶口😂咭機公司wire card/銀聯公司/av life會計三間公司坐埋開會偏偏少了中銀香港😂

Martinkfc 發表於 2020-2-28 20:46

🤔

Martinkfc 發表於 2020-2-29 04:40

所有前文後理可看之前回覆,另外唔好意思記者陳小姐我冇回覆係唔想一個盡責梁先生難做希望諒解。陳小姐你比我神通廣大不仿你向銀聯查詢梁生比我入數Ref no:11252165xxxx。   我自己追中銀咭中心 當值經理黃先生 staff code 880xxxx,如果你查到無此事兼唔係事實不仿再call我我一定比齊料你。

https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=313996&highlight=Lx800&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=313996&highlight=Lx800&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=313996&highlight=Lx800&mobile=2]https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=313996&highlight=Lx800&mobile=2

Martinkfc 發表於 2020-3-2 02:51

好煩咁多記者做你,我唔再煩唔參與請AV life 自行入數捐款去呢度做社會公益, 一切我再不追究,我放棄退訂是我無能力俾尾數吧,我周身唔得閒你們過失我無必要自己受!

銀行捐款
https://www.yanchai.org.hk/
可利用以下銀行的自動櫃員機或親臨各分行將善款直接存入仁濟醫院專戶:

滙豐銀行

恒生銀行

中國銀行(香港)

交通銀行

創興銀行

東亞銀行

004-001-545888-001

024-288-092323-001

064-780-0-015564-4

027-541-0-202888-8

041-259-20-555666-3

015-514-40-44845-1

Martinkfc 發表於 2020-3-2 02:52

請連同入數證明,我再不追究

Martinkfc 發表於 2020-3-2 03:01

你們六十天後真係公司退去我中銀香港银聯戶口我實得Net數也入去相同戶口再post出嚟-此事就此完結。-
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 [10] 11
查看完整版本: Pionner LX500 比咗訂無貨比唔緊要,退訂退到唔見影(update 28/2happy ending)

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。