KimChan@G 發表於 2020-2-18 16:27

新手買Sub仔

師兄大家好
買左部Denon X2600H
接線時候發現我原來個Sub仔係無電源

請問,係咪用無到?
如果需要買新,有無比較平的品牌型號介紹?
多謝各位

rach 發表於 2020-2-18 19:59

筆直幾多?

KimChan@G 發表於 2020-2-18 20:03

師兄,我希望盡量平D因為本來只是打算換個Amp
現在又喇叭又Sub,Out晒Budget

請問呢個有咩意見?
我見唔貴

YAMAHA YST-FSW150
https://tw.yamaha.com/zh/files/E28EB0D9A9A64A8796E56F79F12CD65C_12073_1200x480_2d98232742348b2deefad8f2b42b49ba.jpg

rach 發表於 2020-2-18 20:29

呢隻配2600應該唔夠用, 用里個價可以過2手區執下, 性價比一定高得多😉

KimChan@G 發表於 2020-2-18 20:59

rach 發表於 2020-2-18 20:29
呢隻配2600應該唔夠用, 用里個價可以過2手區執下, 性價比一定高得多😉

我都有睇过2手,但真系唔多識{:1_247:}

rach 發表於 2020-2-18 21:16

我都有睇过2手,但真系唔多識

Velodyne都好多人用的
Check PM😉

mk2 發表於 2020-2-19 11:40

Budget 吾夠咪考慮2手law
Sunfire, Velodyne... 8", 10", 12" 好多2手, 留意下
通常8", 10" 普通入門model 2, 3 千有交易
我早排買隻 Sunfire hrs10 都係 2千尾, 睇戲有板有眼   

小邪ktm 發表於 2020-2-19 12:55

我都有睇过2手,但真系唔多識

新手買2手始終有風險,打去雅詠問下重有冇半價trade in大地震!雖然係舊款,不過12吋都唔駛三千!

se人 發表於 2020-2-19 16:56

KimChan@G 發表於 2020-2-18 20:03
師兄,我希望盡量平D因為本來只是打算換個Amp
現在又喇叭又Sub,Out晒Budget

呢隻打直放得唔得呢,千幾蚊幾好喎..

小小Pat 發表於 2020-2-19 17:54

小邪ktm 發表於 2020-2-19 12:55
新手買2手始終有風險,打去雅詠問下重有冇半價trade in大地震!雖然係舊款,不過12吋都唔駛三千! ...

我都投大地震一票{:1_249:}
https://post76.hk/forum.php?mod=viewthread&tid=312273&extra=page%3D1&fromuid=319&mobile=2
頁: [1] 2
查看完整版本: 新手買Sub仔

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。