tab 發表於 2020-1-1 19:53

hangshun 發表於 2020-1-1 19:37
這樣的擺放怕不怕背光呢?

日頭要拉窗簾

koo9726 發表於 2020-1-2 15:42

hangshun 發表於 2020-1-1 13:27
你都入返對玩吓啦

我夠用了了😂

hangshun 發表於 2020-1-3 20:52

此次除了最想要的前置Focal   Aria   926喇叭已換咗之外,原來還有額外Bonus,原於上星期日上了添置17/F一心想試吓Voodoo essence同definition喇叭線,但店主說definition無貨,只有essence有貨及DEMO可試,但一試之下此線分析力雖高,人聲甜但不夠埋身,用來爆力機力度不足,後來得到店主極力推介這個波蘭牌子Audiomica一定啱你,一試就試了幾個型號,最後就選了Audiomica   Diamond   Transparent這條帶回家(此線爆機力度非常充足,音場又夠闊,人聲雖無Voodoo essence咁甜,但夠埋身,完全啱我口味,而且價錢又十分相宜)

issachar 發表於 2020-1-4 00:31

hangshun 發表於 2020-1-3 20:52
此次除了最想要的前置Focal   Aria   926喇叭已換咗之外,原來還有額外Bonus,原於上星期日上了添置17/F一心 ...

師兄可唔可以 PM 條 Audiomica   價錢... 我都想換喇叭線好耐...{:6_128:}

issachar 發表於 2020-1-4 03:10

咦!! 再睇多次先見到師兄原來係用 SPIRIT2 !! 睇黎我知你係邊位師兄... {:6_193:}

hangshun 發表於 2020-1-4 03:49

issachar 發表於 2020-1-4 00:31
師兄可唔可以 PM 條 Audiomica   價錢... 我都想換喇叭線好耐...

已PM給你,但我剛發現數字台有人出售比我果條高一階既Audiomica Laboratory - Red Series 喇叭線,價錢重比我果條貴少少,而且好似係上年8月購入,好似全新既一樣,行貨有單有盒有證書添........{:6_142:}

issachar 發表於 2020-1-4 04:10

hangshun 發表於 2020-1-4 03:49
已PM給你,但我剛發現數字台有人出售比我果條高一階既Audiomica Laboratory - Red Series 喇叭線,價錢重比 ...

睇完個價錢我諗我下一步先會考慮... 我而家用緊條 nuforce 都唔錯... 不過我想行 bi-wire... 但係條 nu force 已經搵唔返條 3 米...

pac 發表於 2020-1-4 06:33

而家應該改進不少了吧?

avfansfans 發表於 2020-1-4 08:58

請問呢個天空聲道擺法係未Top front + Rear Height?

hangshun 發表於 2020-1-4 14:26

pac 發表於 2020-1-4 06:33
而家應該改進不少了吧?

需未重新cal機.仍用舊設定已提升不少.尤其是音場闊咗.以及天空聲度果浸突為明顯.仍在run 緊喇叭
頁: 1 2 [3] 4 5 6
查看完整版本: 10月開始至年尾出4對喇叭(前,天空聲,側Sur)及額外Bonus

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。