joelkw 發表於 2019-12-29 19:32

小邪ktm 發表於 2019-12-29 18:10
師兄本身已有Q700?

係呀~ 已經有Q700 + Q600C,部onkyo 809壞左,聽歌佔7成,所以想轉馬仔,但budget唔多

lawzelda 發表於 2019-12-29 19:47

係呀~ 已經有Q700 + Q600C,部onkyo 809壞左,聽歌佔7成,所以想轉馬仔,但budget唔多 ...
809都算中階,最好入反中階馬仔

小邪ktm 發表於 2019-12-29 20:00

係呀~ 已經有Q700 + Q600C,部onkyo 809壞左,聽歌佔7成,所以想轉馬仔,但budget唔多 ...

師兄如果budget所限,可以去試下onkyo 696,入門機算係唔錯,況且佢有前置pre-out,如果都真係唔夠力,遲啲可以加多部2聲道合併,聽歌同睇戲都可以升級!

joelkw 發表於 2019-12-29 20:40

小邪ktm 發表於 2019-12-29 20:00
師兄如果budget所限,可以去試下onkyo 696,入門機算係唔錯,況且佢有前置pre-out,如果都真係唔夠力,遲啲可 ...

用左安記幾代,其實想轉下口味,加上近年真係好少買碟,最多都係睇下Netflix,反而聽歌多左,所以想試下馬仔。係咪對Q700比較難推?

如果唔係成堆喇叭唔知點處理,我可能買對主動喇叭黎聽歌,睇Netflix用sound bar就算

joelkw 發表於 2019-12-29 20:48

題外話,部809用左8年,近呢個月開始經常有畫冇聲,上網爬過文,好似話係呢批安記既死症,係燒唔知果塊DSP板定HDMI之類,咁既情況係咪整黎都嘥氣?

小邪ktm 發表於 2019-12-29 22:35

joelkw 發表於 2019-12-29 20:40
用左安記幾代,其實想轉下口味,加上近年真係好少買碟,最多都係睇下Netflix,反而聽歌多左,所以想試下 ...

如果係咁,我寧願買返5013了,點都好過買soundbar!如果覺得推唔掂就考慮換返書架喇叭!

joelkw 發表於 2019-12-29 22:51

小邪ktm 發表於 2019-12-29 22:35
如果係咁,我寧願買返5013了,點都好過買soundbar!如果覺得推唔掂就考慮換返書架喇叭! ...

依家好棘手下,成堆喇叭響度無事無幹,根本焗住買過部M~ 唔會換書架咯,換左到時隻Q600C又過大,越攪越麻煩~

usopp 發表於 2019-12-29 23:08

joelkw 發表於 2019-12-29 22:51
依家好棘手下,成堆喇叭響度無事無幹,根本焗住買過部M~ 唔會換書架咯,換左到時隻Q600C又過大,越攪越 ...

反正睇戲冇要求不如買上代or 上上代馬仔中階?

joelkw 發表於 2019-12-29 23:25

usopp 發表於 2019-12-29 23:08
反正睇戲冇要求不如買上代or 上上代馬仔中階?

二手定有新機?有冇介紹?

usopp 發表於 2019-12-29 23:50

joelkw 發表於 2019-12-29 23:25
二手定有新機?有冇介紹?

睇真啲原來已經上代
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: Marantz NR-1510 配KEF Q700 + Q600C

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。