Fei81827 發表於 2019-12-28 16:34

Jbl 4306低音有怪聲

求救😭
睇戲時發現左前置喇叭有怪聲, 搞咗輪證實係隻低音有問題, 喺個紙盤度撳落去會有"it it"聲,拆咗隻低音出嚟睇又冇發現, 想問下係咪冇得整,同埋有冇辦法買到隻低音單元😫thx

ivan8313 發表於 2019-12-28 17:54

鴨記有位上樓整喇叭師傅,好出名。可以試吓揾佢幫幫手

Fei81827 發表於 2019-12-28 18:03

係日本jbl網見到有維修及零件收費,而家試吓聯絡佢,如果可以寄到比我就好,唔得先再諗thx ching

Fei81827 發表於 2019-12-28 18:56

Ching有地址嗎?拎個單元去比人望下先都好!

ivan8313 發表於 2019-12-28 19:04

唔知係度講唔講得,你可上網 search 象師傅。

我以前都有揾過佢 check野,師傅人品唔錯的,係有少少藝術家性格{:1_254:}

MDLP 發表於 2019-12-28 22:26

係日本jbl網見到有維修及零件收費,而家試吓聯絡佢,如果可以寄到比我就好,唔得先再諗thx ching ...

呢個價係一件换一件
攞去鴨記整啦
不過整之前檢查下
中間個黑色cap會唔會
黐唔稳漏氣所以DeeDee聲

Fei81827 發表於 2019-12-28 23:10

MDLP 發表於 2019-12-28 22:26
呢個價係一件换一件
攞去鴨記整啦
不過整之前檢查下

搜尋到象記d資料,佢有講缐圈筒會hi到邊,我隻單元都係個芯度有雜聲,應該係咁

MDLP 發表於 2019-12-28 23:50

搜尋到象記d資料,佢有講缐圈筒會hi到邊,我隻單元都係個芯度有雜聲,應該係咁 ...

應該都唔難搞

ivan8313 發表於 2019-12-29 04:09

搜尋到象記d資料,佢有講缐圈筒會hi到邊,我隻單元都係個芯度有雜聲,應該係咁 ...

希望師兄你可以盡快攪掂,如果能 post 埋教學,更能做福人群

camseries 發表於 2020-1-1 14:02

係日本jbl網見到有維修及零件收費,而家試吓聯絡佢,如果可以寄到比我就好,唔得先再諗thx ching ...

師兄請問有無jbl維修link

頁: [1] 2
查看完整版本: Jbl 4306低音有怪聲

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。