NickVong@FB 發表於 2019-12-26 00:30

師兄指路

小弟前用了mission lx2,中用lxc,avm係天龍3600,距離8.5呎,睇戲現覺得吾係好夠聲,除左換喇叭外,可以點搞。。。?

tobyboy 發表於 2019-12-26 05:08

Demon x 3600 還可以,但lx2當前置不太合適,因此換speaker方案係買lx4作前置,lx2換作surround speaker。

wantai288 發表於 2019-12-26 06:23

加大level

小邪ktm 發表於 2019-12-26 07:20

師兄係覺得邊方面唔夠聲?人聲對白?低音?環繞?你係房玩,應該冇理由唔夠聲,再喺設定到落手,參考下其他師兄,或者上youtube睇下如何setup!

giskim 發表於 2019-12-26 07:34

其實音量開多大才算合理?75%?50-60%?

NickVong@FB 發表於 2019-12-26 10:15

小邪ktm 發表於 2019-12-26 07:20
師兄係覺得邊方面唔夠聲?人聲對白?低音?環繞?你係房玩,應該冇理由唔夠聲,再喺設定到落手,參考下其他師兄, ...

我試左好多隻爆炸,槍戰,總係吾夠feel咁。。。我已經特登放到喇嘛好前,放到最後有11呎幾,仲更加冇料到

billy3310 發表於 2019-12-26 11:27

Denon 討論區有setup教學
跟足噟該不會太差

Yoshiki2008 發表於 2019-12-26 12:16

NickVong@FB 發表於 2019-12-26 10:15
我試左好多隻爆炸,槍戰,總係吾夠feel咁。。。我已經特登放到喇嘛好前,放到最後有11呎幾,仲更加冇料到 ...

爆炸唔夠feel 係咪應該換sub仔?

usopp 發表於 2019-12-26 12:58

你開幾大聲?
不如你講清楚D點為之唔夠聲?
唔夠大聲?唔夠爆炸力定點?
唔夠effect似十仔wor

小邪ktm 發表於 2019-12-26 13:08

我試左好多隻爆炸,槍戰,總係吾夠feel咁。。。我已經特登放到喇嘛好前,放到最後有11呎幾,仲更加冇料到 ...

師兄有冇開audyssey?有D師兄話唔用audyssey重好,可以先試試,先從設定落手,試多幾次都係唔滿意才換嘢!師兄用緊邊隻十仔?十仔影響都好大!
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: 師兄指路

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。