Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 10:53

Davidfwh 發表於 2019-12-5 08:44
佢又話得啱喎!如果主要睇TVB真係唔駛買OLED 😆

我係80%電視/Youtube﹐20%睇戲,
咁係唔係買Led / Qled 會好D?
同埋想請問下,A9F 平時開燈睇會唔唔會好反光?

Davidfwh 發表於 2019-12-5 11:03

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 10:53
我係80%電視/Youtube﹐20%睇戲,
咁係唔係買Led / Qled 會好D?
同埋想請問下,A9F 平時開燈睇會唔唔會好 ...

因為A9F板面本身是好似手機咁令面會反光,如果你屋企有光源一射板面,那當然會反光。但我相信應該冇乜人屋企會整支燈射住部電視姐,我自己用就沒有這個問題 。

KenL26 發表於 2019-12-5 11:19

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 10:44
3年內燒印當壞Penal免費換一次﹐有冇咁好呀?
如果係咁就幾好啵,要佢唔燒印就難,要佢燒印就好容易{:1_2 ...
Tvb 個Logo算唔算靜止畫面先?因為tvb 都大約15分鐘先賣一次廣告,個logo都停15min

算丫。佢話新聞台易奶野{:1_262:}

之後我問佢咁TVB個LOGO燒左係咪有得換,佢都係答呢個情況3年保養期內可以換1次

KenL26 發表於 2019-12-5 11:22

civic90 發表於 2019-12-5 09:45
其它大電器舖啲sales 都係同樣說法,我話想睇下啲oled, 佢話用三年左右就一定有燒印問題,即時比佢打沉左 ...

我老婆都係聽到 3年就燒 就已經打算轉投9500G
不過燒左印又唔係壞左 係心理影響大過實際{:1_245:}

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 11:37

Davidfwh 發表於 2019-12-5 11:03
因為A9F板面本身是好似手機咁令面會反光,如果你屋企有光源一射板面,那當然會反光。但我相信應該冇乜人屋 ...

我意思係普通燈,例如光管果D 會唔會好反光呢?
唔該晒師兄{:1_249:}

SonSon 發表於 2019-12-5 11:55

SingWong@FB 發表於 2019-12-4 14:58
如果唔需要Android系統其實可以考慮Panasonic同LG,個人覺得性價比可能仲高

利申:A9F用家 ...

坦白講, panasonic個封閉式OS真係唔可以同LG webos及Sony android比較{:6_146:}

Davidfwh 發表於 2019-12-5 12:13

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 11:37
我意思係普通燈,例如光管果D 會唔會好反光呢?
唔該晒師兄

我自己沒有這個問題出現喎,亦未有聽過其他師兄有反光問題。

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 13:01

Davidfwh 發表於 2019-12-5 12:13
我自己沒有這個問題出現喎,亦未有聽過其他師兄有反光問題。

明白,唔該晒師兄{:1_249:}

Davidfwh 發表於 2019-12-5 13:15

SonSon 發表於 2019-12-5 11:55
坦白講, panasonic個封閉式OS真係唔可以同LG webos及Sony android比較

其實如果只是睇電視,打機,睇戲,用什麼OS都冇乜所謂嘅,最重要都是顏色表現和畫面質素。

Yoshiki2008 發表於 2019-12-5 17:34

其實有冇師兄用緊Q80R的?可以分享下嗎?
頁: 1 2 3 [4] 5 6 7
查看完整版本: 想換55吋 4k電視 3選1 求意見

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。