SingWong@FB 發表於 2019-12-22 23:08

呢個post唔好比佢沉
等所有準備買SONY既朋友有心理準備

LoMichael@G 發表於 2019-12-22 23:26

未用過OLED,本來想遲D入手。看來OLED 技術重未係好成熟,加上保養的條款對消費者非常不利,廠方可以把大部分風險都轉嫁給消費者。看來要重新考慮是否選擇Sony。

lkw2005 發表於 2019-12-23 01:13

SingWong@FB 發表於 2019-12-22 23:08
呢個post唔好比佢沉

其實都幾年前機啦,都唔知SONY企到咁硬做乜
佢地一日唔認錯真係同佢推到2020 series出都仲得呀

連之前都有報章報道過連LG都肯無償維修OLED燒印
係咪真係想搞到個售後衰過LG先得?

lkw2005 發表於 2019-12-23 01:17

補返篇報道
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-%E4%B8%89%E8%90%AC%E5%85%83%E9%9B%BB%E8%A6%96%E6%9C%89-%E6%AE%98%E5%BD%B1-%E8%97%8D%E5%8D%B0-%E7%94%9F%E7%94%A2%E5%95%86%E6%8C%87%E7%94%A8%E5%AE%B6%E5%95%8F%E9%A1%8C%E6%8B%92%E7%B6%AD%E4%BF%AE-021900079.html

文中A公司幾乎可以肯定係L豬

Davidfwh 發表於 2019-12-23 09:07

lkw2005 發表於 2019-12-23 01:17
補返篇報道
https://hk.news.yahoo.com/%E6%B6%88%E5%A7%94%E6%9C%83-%E4%B8%89%E8%90%AC%E5%85%83%E9%9B ...

好大機會係LG, 因為我之前果部用咗3個月後都有同樣畫面問題。現在轉用咗Sony一年多,暫時沒有任何問題發生過。

SCm20 發表於 2019-12-23 17:53

結果係點{:1_260:}

manbbb 發表於 2019-12-23 22:45

呢個post唔好比佢沉

冇錯.....繼續爭取落去,直到成功。{:1_264:}

manbbb 發表於 2019-12-23 22:50

LoMichael@G 發表於 2019-12-22 23:26
未用過OLED,本來想遲D入手。看來OLED 技術重未係好成熟,加上保養的條款對消費者非常不利,廠方可以把大部 ...

現階段建議盡量唔好考慮Sony住{:1_256:}

manbbb 發表於 2019-12-23 22:53

師兄講得啱!!
加上我畫面係褪色,吾係燒印,點解吾受保{:1_255:}

manbbb 發表於 2019-12-23 23:51

SCm20 發表於 2019-12-23 17:53
結果係點

爭取中,尚未成功.......
頁: 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 [18] 19 20 21 22 23 24 25 26 27
查看完整版本: SONY保養問題

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。