筋肉人 發表於 2019-11-4 20:14

笨蕉2700投120吋夠力嗎?

用省電摸式投120吋ok嗎?用全光我驚佢快打柴
我估其實任何机用低光都長命D,燈膽唔計,係壞机機會大D{:1_253:}

成龍大哥 發表於 2019-11-5 01:12

我估太暗吧,玩得投射唔駛省電啦.{:1_253:}

koo9726 發表於 2019-11-5 08:59

明基官網有 模擬 投距參考。

matt88p 發表於 2019-11-5 09:10

如果你還境真係100%全黑, 都仲OK, 有白牆就難搞啲, 同埋始終HDR模式都會比較暗!!

小小Pat 發表於 2019-11-5 11:07

Anthony Chan師兄好似W2700加126幕,可以請教下佢!
https://post76.hk/thread-289204-1-1.html

mksoundhk 發表於 2019-11-5 15:30

唔著機最耐用
又要驚壞又要慳住用....{:6_238:}

goldberg0083 發表於 2019-11-5 22:00

我覺得好多人啲諗法好得意
咁貴買部機返嚟開省電模式用
驚佢快壞但係又唔驚畫面唔靚㗎喎
其實要用正常嘅模式用到佢盡先至係最抵用
一般用你4000小時咁計,到你換機唔用嗰陣都未必用到2000小時 一半時間都用唔到
你買部靚機返嚟都係為咗畫面靚啲㗎啫!唔通玩十年 ,畫面唔夠力同唔靚就抵用嗎?
用慳電模式好咩{:6_141:}

筋肉人 發表於 2019-11-5 23:50

goldberg0083 發表於 2019-11-5 22:00
我覺得好多人啲諗法好得意
咁貴買部機返嚟開省電模式用
驚佢快壞但係又唔驚畫面唔靚㗎喎

唔係咁話,低光唔係對比度高D咩?
風扇又冇咁嘈,唔係話要就住就住
夠用就可,死光爛光有乜用.

筋肉人 發表於 2019-11-5 23:58

其實廠出得咁就一定有佢理由
無謂爭論,一陣又嗌交,中意用乜各人喜歡啦
{:1_262:}

筋肉人 發表於 2019-11-6 22:47

筋肉人 發表於 2019-11-5 23:58
其實廠出得咁就一定有佢理由
無謂爭論,一陣又嗌交,中意用乜各人喜歡啦
...

低光模式,D廠愈玩愈大,從前D机都只有2級光,
而家全部都出到3級光,唔通D廠全都是蠢材?????{:1_253:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 笨蕉2700投120吋夠力嗎?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。