光與曝光 發表於 2019-11-3 09:55

剛剛check過, 原來我出事果部係第三代

myblue 發表於 2019-11-3 10:43

光與曝光 發表於 2019-11-3 09:41
留意番,剛剛試過用舊款AppleTV電視盒(唔記得係第2代定第3代)播放Apple TV+ 內容竟然有嚴重聲音甩嘴嘅情況( ...

我用Apple TV (gen3) 睇佐Morning Show 同See, 甩嘴情況只出現在fast forward去揾近之前睇的段落,兼字幕都有。但半分鍾後就OK返啦。懷疑是buffer問題。睇過兼容spec, tvOS要12.3.而Apple TV(gen3)最新是7.幾。
而Apple網上講是可以用Gen3睇Apple TV+ 的。

比起Netflix, 個Apple TV+感覺上軟件做得不是很好,例如,没有記錄低套睇到那裡,當回看時可即時回到上次的段落。

kenls123 發表於 2019-11-3 11:06

冇APPLE TV,windows app未有PC網頁版又唔知點解播極都播唔到,最後只好用ipad pro經type c 接電視出,有4K HDR但只能用電視機個喇叭{:6_126:}
現時內容完全比唔上Netflix住

koo9726 發表於 2019-11-3 11:37

Netflix 以經睇唔曬,無借口再睇其他!

Martinkfc 發表於 2019-11-3 15:35

又整多舊嘢返hk. Tv plus 免費一年

成龍大哥 發表於 2019-11-4 01:25

koo9726 發表於 2019-11-3 11:37
Netflix 以經睇唔曬,無借口再睇其他!

認同{:1_245:}

usopp 發表於 2019-11-4 02:07

hoikei 發表於 2019-11-2 09:45
點解apple唔學Netflix咁,大部分android tv都有app?

Android 環境係app 入面買嘢好似比google 抽三成水,點會比你㩒住搶

samsung 發表於 2019-11-4 06:06

小瑟 發表於 2019-11-4 06:22

hoikei 發表於 2019-11-2 14:33
遲D好似Sony同LG電視都有喎, 但好似只限新型號, 我部2018年X9000F應該無份
...

SONY就應該冇, LG都可能會有~

小瑟 發表於 2019-11-4 06:25

samsung 發表於 2019-11-4 06:06
睇咗十分鐘乜乜直播室、走人!

我睇左二集, FLOW係慢D, 不過劇力都OK~~
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: 【正式上缐】Apple TV+香港已經有得睇,你睇左未?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。