keke323 發表於 2019-10-28 16:21

無得頂 {:6_128:}

chrischris 發表於 2019-10-28 17:56

getjoe 發表於 2019-10-28 16:08
幾時可以去你到家訪 感受下 😍

我要聽過先會買野呀

不是買野,,,,,,試吓單原向前, 睇吓點, 我都係用HORD / JBL 5.1後置單原向前, 有後中置表現, 你都試吓, 唔洗錢

getjoe 發表於 2019-10-28 18:33

chrischris 發表於 2019-10-28 17:56
不是買野,,,,,,試吓單原向前, 睇吓點, 我都係用HORD / JBL 5.1後置單原向前, 有後中置表現, 你都試吓, 唔 ...

👌🙏

matt88p 發表於 2019-10-28 19:14

不是買野,,,,,,試吓單原向前, 睇吓點, 我都係用HORD / JBL 5.1後置單原向前, 有後中置表現, 你都試吓, 唔 ...

我都認同可以咁做

wman 發表於 2019-10-28 19:58

getjoe 發表於 2019-10-28 11:18
會呀 搵緊dci 🙏

我現在都用緊 8+2+4

hei65 發表於 2019-10-29 15:28

Array 800 做surround................真係好奢侈{:1_331:} , 引死人咩.{:1_344:}

MDLP 發表於 2019-10-29 17:54

hei65 發表於 2019-10-29 15:28
Array 800 做surround................真係好奢侈 , 引死人咩.

高級過s4ai好多

李老闆@76 發表於 2019-10-30 03:57

hei65 發表於 2019-10-30 11:56

李老闆@76 發表於 2019-10-30 03:57
先師又再一次無言!
莫非真正surround 喇叭是都市傳說嗎?

surround 喇叭一定唔係都市傳說, 當然有其特性同作用.

surround 一般以就環境設計, 方面安裝確實係做到慳位好放, 以比主喇叭細既體積來講已可達到理想效果.

但如以array800做對比, 除左方向性擴散有優勢, 以音色, 用料質量, 中低音密度(物理問題) array 800都係高幾班 (其實800係主喇叭用途, 唔可以咁比較)

當然樓主有地方有方法放到800做surround係件引死人既既事啦~{:1_344:}

devilmurphy 發表於 2019-10-30 12:09

嘩,真係勁到冇朋友{:1_351:}
頁: 1 2 3 [4] 5 6
查看完整版本: 執左1年紙皮終於都可以升級 30-10-2019入多部DCI 8/600

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。