小小Pat 發表於 2019-10-24 16:00

小瑟 發表於 2019-10-24 09:12
我諗呢個都唔係香港地區既問題, 應該都係世界性既!!

同意,相信唔關單一youtuber言論事,方法行之已久,事實淘寶也有好多賬戶共享出售!{:1_260:}{:1_259:}

小瑟 發表於 2019-10-24 16:24

小小Pat 發表於 2019-10-24 16:00
同意,相信唔關單一youtuber言論事,方法行之已久,事實淘寶也有好多賬戶共享出售! ...

TAOBAO呢個可能影響大D, 始終大家三唔識7, 要SHARE就有點兒那個呢~{:12_749:}

阿定 發表於 2019-10-25 12:20

邊駛咁擔心,你估Netflix唔知咩,佢根本有心比你Share用,否則只需要認住Hardware ID已經得,認實你個Mac Address已經夠鎖死指定幾部機!

同埋限IP係香港行唔通,香港只係一個城市,比粒IP你,你都唔會認到係九龍區定新界區,唔通仲會分得到觀塘同牛頭角咩,加上香港應該九成人用流動裝置睇,粒IP每日轉三四次,邊可能限得到!

小瑟 發表於 2019-10-25 15:57

聽講TAOBAO SHARE ACCOUNT已經比NETFLIX KO左!!! {:6_143:}

hohodog900 發表於 2019-10-25 16:03

小瑟 發表於 2019-10-23 20:03
同一ip好難喎。咁出左街呢?

如果check IP,咁帳號主人Router set VPN 囉。

小小Pat 發表於 2019-10-25 17:04

小瑟 發表於 2019-10-25 15:57
聽講TAOBAO SHARE ACCOUNT已經比NETFLIX KO左!!!

KO都係好事,其實佢減少友間share,不如推出比較平價錢的單人賬戶,我哋係因爲平就算唔睇都照畀錢,而年尾有其他串流影視供應商加入戰場!{:1_255:}

issachar 發表於 2019-10-25 19:31

小瑟 發表於 2019-10-24 09:11
如果我已經係4K PLAN, 咁可以點呢??? 其實依家76都KEEP左一個PLAN, 有時佢地做好熱戲都會用來睇呢!!!{:12 ...

4K plan 應該唔受影響, 除非佢要你證明同你 share account 果 d 真係 family...{:6_123:}
同埋睇報導唔係淨係 Netflix 試緊呢樣野, 其他 streaming provider 都已經做緊同樣測試

t1174 發表於 2019-10-26 12:17

一般家用網絡,本來就是浮動 IP 吧,有點像浮動月租車位。所謂 check IP 其實不是真是 check 個 IP 本身是否一樣吧

小瑟 發表於 2019-10-27 12:40

小小Pat 發表於 2019-10-25 17:04
KO都係好事,其實佢減少友間share,不如推出比較平價錢的單人賬戶,我哋係因爲平就算唔睇都照畀錢,而年尾 ...

我都覺得如果一家SHARE可以一個價, 個人就一個價, 不過最慘係, 其實真係好難CONTROL到, 如果我成日換手機, 咁又要KILL 咁D DEVICE先用到, 都幾煩!!

依家MOOV就係咁勒, 同埋一個人用緊, 另一個DEVICE就唔入得, 呢個真係有好有唔好!!!! 係用家角度就有D煩, 但係PROVIDER既角度就保障多好多~

小瑟 發表於 2019-10-27 12:41

issachar 發表於 2019-10-25 19:31
4K plan 應該唔受影響, 除非佢要你證明同你 share account 果 d 真係 family...
同埋睇報導 ...

要證明就要比個續普佢睇呢~哈哈{:12_727:}
頁: 1 [2] 3 4
查看完整版本: NETFLIX友大鑊喎

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。