singgor 發表於 2020-5-2 12:20

唔知6500有冇平?

Lung3348 發表於 2020-5-3 15:29

本人就買4500.係幾好,不過選多次,我會買6500,無點你,Y記就??

goldberg0083 發表於 2020-5-7 23:39

Y記就梗係要買2080或者3080喇冇點你!D記就?? 各有好處, 因為y記要有心機 調教先會有好出色的聲音
尤其是低音是獨立頻道兩條 玩兩隻十仔就無須擔心 分頻點, 要幾勁有幾勁千祈唔好聽人講完全冇低音 或者底音唔夠實淨呢啲謀論, 唔識的人先會跟人講
如果你諗住auto call完之後就掂咁就唔好買,

cakecake 發表於 2020-5-19 09:28

我係Yamaha 2080轉去Denon 6500的
今代audyssey (Denon ,Marantz既auto setting)“聰明“好多,基本上做完一次,加番大中置和subwoofer 輸出和Speaker config已經好聽得下
反而Yamaha真係要D時間去fine tune
但論surround, Yamaha係較出色
就拎Ready Player One 既賽車片段做比較,其中有一part係有個大鐵球飛埋來的,Yamaha 2080係完全做到果種飛埋來的感覺,係有D想避開既感覺,但Denon 6500呢種既感覺就差D
但講戲院感,狠勁和低頻控制力,Denon 6500的確較出色,Yamaha 2080唔係無低音,但係低音識放唔識收,同低音層次係差D
外國有討論區都有比較6500和2080, 普遍認同處理超低音audyssey multeq xt32 較YPAO出色
2聲道表現,個人覺得Denon 6500較好,絕對係ok的
以上係我以前用Yamaha 2080和現在用緊Denon 6500既感覺,可能我教機屎,發揮唔到Yamaha 2080吧
但點都好,Denon 4500和Yamaha 2080都唔好買
應該要直上Denon 6500和Yamaha 3080
(Denon旗艦級先用audyssey multeq xt32 )

newjoe1998@G 發表於 2020-7-19 11:26

保養維修都好重要!
頁: 1 2 3 4 [5]
查看完整版本: 投下票天龍4500和yamaha a1080邊部好啲?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。