issachar 發表於 2019-9-29 22:33

環境鬥士裝 front height speakers

上個月搬左屋, 一直未試過 Dolby Enabled Speakers , 於是就入左對 Dali Alteco C1 試試... 揀呢對因為佢有個啪啪制... 可以做到 Dolby Enabled Speakers 既效果...但係留意佢唔係 Dolby Enabled Speakers 黎嫁... 祗係同樣原理...

咁出黎個效果, 我係唔收貨既... 所以決定擺返佢上天空啦....作為環境鬥士, 因為租屋關係, 唔想係太想攪間屋... 終於比我諗到用呢個方法... 個櫃咁出名唔駛我再賣廣告啦... {:6_176:}

升返上 Front Height, 效果立即唔同哂... 以呢個 setup 黎講, 我係收貨既

不過點樣 cal 完係睇唔到高度既呢? 之前我好似冇留意有冇.... 有冇師兄指教下?

多毛肥 發表於 2019-9-30 10:06

記得Y記front heigh 係要同前置再左右多0.5M以上

issachar 發表於 2019-9-30 17:32

多毛肥 發表於 2019-9-30 10:06
記得Y記front heigh 係要同前置再左右多0.5M以上

即係高過 50CM 就度唔到?

wil-wil 發表於 2019-9-30 17:41

你終於出手 ... {:6_181:}{:6_193:}

issachar 發表於 2019-9-30 17:48

wil-wil 發表於 2019-9-30 17:41
你終於出手 ...

wil 總~~~ 係呀, 終於的起心肝攪下天空... 而家終於叫有 D 野聽下... 係過癮既 {:6_178:}
呢個玩法其實仲可以玩埋 5.1.4... 不過美觀度就.... {:6_176:}

wil-wil 發表於 2019-9-30 17:54

issachar 發表於 2019-9-30 17:48
wil 總~~~ 係呀, 終於的起心肝攪下天空... 而家終於叫有 D 野聽下... 係過癮既
呢個玩法其實仲 ...

過到老婆心理關口就唔好理住,過引一排先 {:6_176:}

issachar 發表於 2019-9-30 17:58

wil-wil 發表於 2019-9-30 17:54
過到老婆心理關口就唔好理住,過引一排先

問題係我自己都覺得怪怪地, 哈哈哈... 不過我諗 set 好左 5.1.2 跟住又會身痕嫁喇{:6_176:}

chandy 發表於 2019-9-30 21:53

issachar 發表於 2019-9-30 17:58
問題係我自己都覺得怪怪地, 哈哈哈... 不過我諗 set 好左 5.1.2 跟住又會身痕嫁喇
...

身痕只會愈嚟愈嚴重喎!卡卡

tab 發表於 2019-9-30 22:43

chandy 發表於 2019-9-30 21:53
身痕只會愈嚟愈嚴重喎!卡卡

加吓加吓好快7.1.4{:1_245:}

多毛肥 發表於 2019-9-30 23:58

issachar 發表於 2019-9-30 17:32
即係高過 50CM 就度唔到?
左/右front heigh比前左/右再向外移多0.5M以上
你依家係響對前置"裡面"
仲有個layout set番做front precence,你依家set 左atmos enable mode 嚟 cal
頁: [1] 2
查看完整版本: 環境鬥士裝 front height speakers

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。