Martinkfc 發表於 2019-9-23 18:44

yueming1004 發表於 2019-9-21 16:22
部BENQ我係灣仔 HiViHK買的,你可以打電話上去約時間試慢慢試服務唔錯架,現場有好多部,有LASER投影,曾經我 ...

Thx 我已約了明天試機

koo9726 發表於 2019-9-23 19:27

Martinkfc 發表於 2019-9-23 18:35
你看看我原來佈局,雖然不是什麼千呎大宅其實有什麼人不想 價廉物美今天科技其實已經做到但係介紹真係太 ...

這是普遍一般香港的樓房格式,可玩最新反射短投和單槍呀。

Martinkfc 發表於 2019-9-23 19:40

koo9726 發表於 2019-9-23 19:27
這是普遍一般香港的樓房格式,可玩最新反射短投和單槍呀。

所以好期待明天f好似我工作一樣睇初剪感受

Martinkfc 發表於 2019-9-23 19:56

Martinkfc 發表於 2019-9-23 19:40
所以好期待明天f好似我工作一樣睇初剪感受
😋

成龍大哥 發表於 2019-9-24 14:44

點解要選擇Laser?貴好多喎...

koo9726 發表於 2019-9-24 14:56

可能光度問題

Martinkfc 發表於 2019-9-24 16:34

成龍大哥 發表於 2019-9-24 14:44
點解要選擇Laser?貴好多喎...

Laser 唔係傳統胆光源,有排用貴當然有分別, 好似噴墨打印機同鐳射打印機比較,同樣打印質量就大不同係咪易d理解😋

成龍大哥 發表於 2019-9-25 00:25

Martinkfc 發表於 2019-9-24 16:34
Laser 唔係傳統胆光源,有排用貴當然有分別, 好似噴墨打印機同鐳射打印機比較,同樣打印質量就大不同係 ...

其實燈膽機頂多換一次膽,都已經起碼用到十年八年以上........
太過耐用咪冇藉口換新機囉........{:1_253:}

koo9726 發表於 2019-9-27 10:46

Martinkfc 發表於 2019-9-23 18:44
Thx 我已約了明天試機

師兄 買左咩機分享一下下🤗

Martinkfc 發表於 2019-9-28 16:35

koo9726 發表於 2019-9-27 10:46
師兄 買左咩機分享一下下🤗

當天有嘢做,第二天又新伊館唔敢去灣仔,過咗十一先看看什麼時候平靜再去😂!題外話,見你用八十吋我發現另一難題係如果我用100吋伸縮幕,原來係要放棄行兩套5.1因為其中一對坐地阻了畫面,都幾傷腦筋😅
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: 奉獻第一次入火坑,真心想請教post76資深用家用4K Laser 投影教路

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。