MM622 發表於 2019-9-25 10:09

這條片是比較LG Up970和Sony X800, 個人覺得好似LG 畫面比較自然,Sony 顏色好似太紅太鮮艷 (人面):

https://www.youtube.com/watch?v=xyAiwwqgHn4

frankpoon 發表於 2019-9-25 13:20

MM622 發表於 2019-9-24 17:16
1) 請問Panasonic 遙控冇轉字幕個button請問什麽意思? 意思是否冇轉字幕快速制要去設定 ---- >字幕選其它字 ...

我就係想要快速轉字幕鍵

frankpoon 發表於 2019-9-25 14:06

因為一個button, 做了呢個決定,請勿打頭。

MM622 發表於 2019-9-25 15:20

等你出報告, 不過聞說Sony 很快有新型號代替X700

Yoshiki2008 發表於 2019-9-25 17:01

我都係因為一個button將部ub450用左1日就賣返出去,而家等緊lx500

frankpoon 發表於 2019-9-25 19:24

Yoshiki2008 發表於 2019-9-25 17:01
我都係因為一個button將部ub450用左1日就賣返出去,而家等緊lx500

{:1_249:}{:1_249:}我絕對明白,不便解釋太多。
有D人覺得唔係問題,但我就覺得好重要。

frankpoon 發表於 2019-9-25 20:10

你有冇試用其他Panasonic的有subtitle鍵遙控器?

Yoshiki2008 發表於 2019-9-25 20:38

frankpoon 發表於 2019-9-25 20:10
你有冇試用其他Panasonic的有subtitle鍵遙控器?

冇呀,廢事煩,同自己講直接換部靚D安慰下自己就算{:1_253:}

frankpoon 發表於 2019-9-26 00:41

估計X700畫質未必及ub450, 但其操控性及反應速度非常滿意。
暫時衹係試咗藍光及USB file, 畫質已經唔錯,但在昏暗的場景時,黑位唔够實,相信稍後用LPS時會有改善,其實我有KCECS DC116, 但X700個DC孔都唔知咩規格,有窿都插唔入,要諗下點搞。
音效好似未set好,未係源碼去俾av amp做解碼。
整體滿意,冇決定錯,而且我又係用緊SONY電視,兼容性相信一定好過其他喇。

frankpoon 發表於 2019-9-26 09:33

今早有反光的情況下隨便用手機影咗兩張,未用線性電源已經唔錯,呢個價位冇投訴,遲D接上LPS再update大家。
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 求建議不是主力的4K光碟播放機!不過3K

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。