Alipapa 發表於 2019-9-8 16:05

請問 JBL LS後繼型號...

師兄們,小弟打算玩下號角. (當年woot買,玩在幾年 Mirage)

請問 JBL LS後繼型號係咩呢?呢排又有咩平野買呢?

THX!

matt88p 發表於 2019-9-8 17:19

Studio 6

MDLP 發表於 2019-9-9 07:10

LS係JBL嘅60周年産物
依家70周年都過埋
studio6係studio5嘅新款
級數計5同6都比LS低級
LS聲音比5同6討好
但5/6個玩樂性又比LS高

MDLP 發表於 2019-9-9 07:15

如果要書架大号角8“單元又易推唔貴
4306算係另一個好選擇
大牌子量産關係
C/P值及表現比市場上
其他仿效産品高好多

chan@76 發表於 2019-9-9 09:26

大牌子量産關係

睇戲嚟講上面果隻都好好爆

kkgoal 發表於 2019-9-9 23:46

大牌子量産關係

唔好意思,想問聲師兄,LS40同4306會否好大差別,請師兄比點見,小弟用馬仔8012,那隻較適合?

MDLP 發表於 2019-9-10 00:58

唔好意思,想問聲師兄,LS40同4306會否好大差別,請師兄比點見,小弟用馬仔8012,那隻較適合? ...

各有優點
兩款直接推都OK
叫我自己揀
都只能睇樣决定
不過我估LS40街上無全新

matt88p 發表於 2019-9-10 01:38

唔好意思,想問聲師兄,LS40同4306會否好大差別,請師兄比點見,小弟用馬仔8012,那隻較適合? ...

Ls40 會多一浸高音.

MDLP 發表於 2019-9-10 01:46

matt88p 發表於 2019-9-10 01:38
Ls40 會多一浸高音.

4306又多一浸低音{:1_333:}

kkgoal 發表於 2019-9-10 16:18

MDLP 發表於 2019-9-10 00:58
各有優點
兩款直接推都OK
叫我自己揀

4306無聽過,而LS40在安橋試音室就一試難忘!揀樣自己都喜歡LS40多D!唔知8012推LS40能發揮幾多?加後級又會否大大提升?小弟空間80呎!
頁: [1] 2 3 4 5
查看完整版本: 請問 JBL LS後繼型號...

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。