carreyjim 發表於 2020-2-8 15:53

stanleylck 發表於 2020-2-6 09:28
Z9S今朝開機只有開機畫面,之後變黑及閃動,遙控上選擇任何分辦率,首頁,菜單都無用,只可以用電影,圖片 ...

有冇試過reset??

stanleylck 發表於 2020-2-8 19:01

最後解決方法都係reset,謝

jay12118 發表於 2020-2-10 20:36

蘇伯 發表於 2020-1-29 23:27
我又係 Panasonic 65DX900, Denon AVM + Z9S 都係出唔到10bit。
師兄你最後set到10bit嗎?
...

Ching 你照做呀 !{:1_326:}

蘇伯 發表於 2020-2-13 16:01

jay12118 發表於 2020-2-10 20:36
Ching 你照做呀 !

Thank you Ching, 照跟攪掂左, 終於出到10bit。
但係個色域點都出唔到BT.2020
請問你個TV & Z9S 色域點set?
謝謝!

jay12118 發表於 2020-2-13 20:05

蘇伯 發表於 2020-2-13 16:01
Thank you Ching, 照跟攪掂左, 終於出到10bit。
但係個色域點都出唔到BT.2020
請問你個TV & Z9S 色域點se ...

無特別setting, 條片係就會自動2020

radiohead297 發表於 2020-2-15 09:23

我都遇到問題,有mkv file, 用本身機既player 播時,話聲軌有問題出唔到聲。經play store download vlc player, 播返同一個mkv file 又ok wor.

有無ching 知道點解??

蘇伯 發表於 2020-2-15 10:35

jay12118 發表於 2020-2-13 20:05
無特別setting, 條片係就會自動2020

ching, 你最後搵唔揾到65DX900 TV 4K setting 數值參考?
如果你有需要, 我可以share出黎。
我參考鬼老網站setting.

jay12118 發表於 2020-2-15 12:48

蘇伯 發表於 2020-2-15 10:35
ching, 你最後搵唔揾到65DX900 TV 4K setting 數值參考?
如果你有需要, 我可以share出黎。
我參考鬼老網 ...

係咪指哩兩條片 ?

https://www.youtube.com/watch?v=E2bv9ynFtOk

https://www.youtube.com/watch?v=JpSSk2nDTDg

蘇伯 發表於 2020-2-15 12:53

jay12118 發表於 2020-2-15 12:48
係咪指哩兩條片 ?

https://www.youtube.com/watch?v=E2bv9ynFtOk

就係哩2條片, 我跟住第一條片來set, 效果唔錯。
自己再加加減減

582 發表於 2020-2-16 04:01

我部係X9S+Benq w1700唔知掂唔掂呢?
頁: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 [11] 12 13 14 15
查看完整版本: 我都入返部 zidoo z9s

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。