rach 發表於 2019-7-15 07:38

Oilers 發表於 2019-7-14 02:05
試過隻 wharfedale d330 啲聲個音場真係好闊好立體咁嘅價錢 有咁嘅效果真係好似幾抵! pork audio 就未試呀 ...

有得試就盡試, 音響齋講無用, 要自己親身試先知咩聲啱自己?

VictorSHEK@G 發表於 2019-7-20 10:59

我都係睇緊尼兩款,但應該會考慮Wharfedale ,因為個喇叭闊度問題,始終係土地問題?。而兩款喇叭我都聽過,感覺上Wharfedale 係好啲,不過Polk audio 個款就型仔啲,中置又幾吸引,簿身得黎,聲都算唔差(如果你要埋中置既話),所以其實各有所好

rach 發表於 2019-7-21 00:52

VictorSHEK@G 發表於 2019-7-20 10:59
我都係睇緊尼兩款,但應該會考慮Wharfedale ,因為個喇叭闊度問題,始終係土地問題?。而兩款喇叭我都聽過 ...

我反而覺得Wharfedale隻中置性價比超高?

VictorSHEK@G 發表於 2019-7-23 12:12

rach 發表於 2019-7-21 00:52
我反而覺得Wharfedale隻中置性價比超高?

都係既,不過Polk 果size 真係無得輸? 但我最後決定都係Wharfedale ??

alanchu 發表於 2019-7-23 15:04

我都係睇緊尼兩款,但應該會考慮Wharfedale ,因為個喇叭闊度問題,始終係土地問題?。而兩款喇叭我都聽過 ...

可以分享下s35聽感嘛 好似幾吸引
放電視前面好慳位

Kkbank 發表於 2019-7-24 07:08

VictorSHEK@G 發表於 2019-7-23 12:12
都係既,不過Polk 果size 真係無得輸? 但我最後決定都係Wharfedale ??

好似有CHING放2手330+300C......利申(不是我)....雖然我都係330用家{:1_253:}

D7689 發表於 2019-7-24 10:52

我都剛剛買左330...呢個價錢真係抵玩?諗緊換埋隻300C?
頁: 1 [2]
查看完整版本: 換座地喇叭

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。