阿風 發表於 2019-7-3 01:08

想問下有無馬來西亞的朋友?

唔知果邊的家庭影院市場如何, 多唔多華人玩 , 易唔易買到機 ?

kelvinsin 發表於 2019-7-3 13:28

我都算大馬人。市場唔大。二手價比香港高。

sowkamhoong 發表於 2019-7-3 14:22

我“系”大馬人。市場唔大,二手價比香港高但有價无市{:6_168:}

sowkamhoong 發表於 2019-7-3 14:29

http://www.hifi4sale.net/

呢个网址应该可以了解買賣交易行情{:1_328:}

阿風 發表於 2019-7-3 16:04

kelvinsin 發表於 2019-7-3 13:28
我都算大馬人。市場唔大。二手價比香港高。

如果市場唔大,係果邊買機 ( AV Pre AMP / Power AMP / Speakers / .....) 選擇會唔會好少選擇同貴?
要網購水貨? 入口要打稅 ?

唔該晒

阿風 發表於 2019-7-3 16:06

sowkamhoong 發表於 2019-7-3 14:22
我“系”大馬人。市場唔大,二手價比香港高但有價无市

如果市場細少人玩, 咁二手市場少有玩, 有價無市, 唯用盡量一步到位。

新機賣價會唔會貴香港好多?   代理都無就麻煩...

阿風 發表於 2019-7-3 16:13

sowkamhoong 發表於 2019-7-3 14:29
http://www.hifi4sale.net/

呢个网址应该可以了解買賣交易行情

有用, 係果網搵到影音鋪 (stylelaser), online store 選擇唔多, 價錢都係實價? 定好似香港咁要講價?

sowkamhoong 發表於 2019-7-3 17:35

阿風 發表於 2019-7-3 16:13
有用, 係果網搵到影音鋪 (stylelaser), online store 選擇唔多, 價錢都係實價? 定好似香港咁要講價? ...

要講價{:8_395:}

kelvinsin 發表於 2019-7-3 20:41

阿風 發表於 2019-7-3 16:04
如果市場唔大,係果邊買機 ( AV Pre AMP / Power AMP / Speakers / .....) 選擇會唔會好少選擇同貴?
要網 ...

通常家庭影音通常desa home, maxx audio,要hifi搵怡保東方dongfong hifi。

kelvinsin 發表於 2019-7-3 20:43

七月吉隆坡有年度音響展,師兄可以去睇下。基本大部分大馬有實力嘅公司都會參展。
頁: [1] 2
查看完整版本: 想問下有無馬來西亞的朋友?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。