子門真宏 發表於 2019-5-27 03:01

十年無post. 小小更新

諗返起對上一次好似十年前係時候update一下??
影音離吾開我既人生! 不斷追求 !不斷嘗試!十年前己找到自己最喜歡的聲音. 我很喜歡電影那種難以形容的對白聲音.所以離不開JBL這三個字! 其實他價廉物美只要地方許可下 他會帶給你無盡歡樂! 就算自己一個人睇戲都會睇得好投入好開心的.. 因為嗰種電影對白會好似電影院睇緊戲咁! 當然每個人心裏都有一種自己喜歡既聲 只要自己玩得開心 不要太刻意比較! 呢個系我玩影音態度 從不受人影響?

Projector : Benq LK990
Player : Oppo 205
processor: Dolby CP750
Amplifier : crown Dsi 2000 X6
Speaker : JBL3677 x SR4726X mod
Surround : JBL 3910
Subwoofer : JBL 4645C

matt88p 發表於 2019-5-27 14:58

你嗰個直頭係戲院, 前後級器材都同戲院一樣
{:6_157:}{:6_157:}{:6_157:}{:6_157:}

matt88p 發表於 2019-5-27 15:06

真心一句呢種感覺真係你要自己用緊先會明白,
Jbl horn嗰種人聲對白嘅肉地, 基本第二啲喇叭真係取替唔到, 好多喇叭例如klipsch, procella, elac, mk, atc, 音效出嚟都非常了得, 但係一講到對白嗰種戲院聽開嘅肉地, 三個字 : "做唔到!!!!!" (恕我井底)
我暫時唯一聽到有接近嘅係 klipsch 真號角系列.
不過就唔係平民入手嗰啲價錢

kitbrian 發表於 2019-6-2 18:34

正到不得知了!{:6_128:}

光與曝光 發表於 2019-6-6 16:05

簡直就係男人嘅夢想 !!! {:6_128:}

marco 發表於 2019-6-11 10:38

有機會真係要再家訪一次{:6_157:}

mksoundhk 發表於 2019-6-13 11:03

人渣....咁快搞好晒

lx70a 發表於 2019-7-25 23:37

不得了.................

HIFIwong 發表於 2019-7-27 20:42

冇得頂!{:1_326:}{:1_326:}

josephlok 發表於 2019-10-2 22:35

good jbl{:6_128:}
頁: [1] 2
查看完整版本: 十年無post. 小小更新

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。