一斤花生@G 發表於 2019-5-18 12:37

細房仔玩AV喇叭選擇~

先講講我情況......房間 10尺 X9尺~

我坐係到睇戲 位置正前方 離電腦台距離相差 9尺左右      

電腦台已經放左對D320聽歌.... 已經唔多位置

又身痕想玩下AV想玩D細喇叭

想問下Cambridge Audio Minx Min 12定係Denon SYS-2020    或者仲有冇其他選擇呢?

我用途都係上網睇下戲~ NETFLIX   

rchan0901 發表於 2019-5-18 12:45

師兄,你的"房仔"都成萬平方尺,你的器材肯定唔夠用。

一斤花生@G 發表於 2019-5-18 13:09

rchan0901 發表於 2019-5-18 12:45
師兄,你的"房仔"都成萬平方尺,你的器材肯定唔夠用。

唔好意思打錯左......

usopp 發表於 2019-5-18 17:07

我覺得你地方夠玩大隻D,買多一對 D320咪 fit,不過重點係有隻勁少少gei subwoofer 睇戲先夠爽

小邪ktm 發表於 2019-5-18 23:11

一斤花生@G 發表於 2019-5-18 13:09
唔好意思打錯左......

師兄相距9尺用電腦Mon睇戲,你對眼都好犀利!
前面用返320,後面加對小喇叭就可以!慳錢慳地方!

issachar 發表於 2019-5-19 02:28

唔好 12, 22 啦... 如果真係冇位的話....

反而你要諗隻細 SUB 仔...

一斤花生@G 發表於 2019-5-19 03:16

已經用緊Yamaha803配d320聽歌,仲有個低音,不過身痕想玩下 5·1,所以想換左張大電腦台140cm×55cm,加個4k32吋mon,我知道影音要分家,但又想玩下av,所以係簡單唔阻位置地方下想玩下,d320我放電腦台都覺得好大隻……長期開-40幾都夠聽,

一斤花生@G 發表於 2019-5-19 03:20

我要睇岩曬度好位置,再訂張電腦台,又要放個32吋MON,又要放二隻d320,

一斤花生@G 發表於 2019-5-19 08:13

issachar 發表於 2019-5-19 02:28
唔好 12, 22 啦... 如果真係冇位的話....

反而你要諗隻細 SUB 仔...

其實我要求真係唔高...上次買左隻803 同D320聽歌已經好夠~ 我仲覺得放係電腦台面前....

買D320太過曬.....因為我覺得係近距離長期開-40DB 左右.......   我要去到床到聽先可以開大聲D聽,我覺得對喇叭勒住勒住,

開到-35DB左右 先好聽好多.......可`能真係太近距離      初頭諗住 買個低音 睇下戲都夠....

但一玩開音響又身痕........諗住平平地買部二手AV機 玩下5.1

一斤花生@G 發表於 2019-5-19 08:19

小邪ktm 發表於 2019-5-18 23:11
師兄相距9尺用電腦Mon睇戲,你對眼都好犀利!
前面用返320,後面加對小喇叭就可以!慳錢慳地方!
...

重點係黎到....... 我有部YAMAHA803 聽歌......

但係冇辦法 可以一對喇叭二用......   問個D師兄話要搵PRE OUT AV機.....將部803做後級.....但係聲音一定差好多!!

所以要要影音分家.....   
頁: [1] 2
查看完整版本: 細房仔玩AV喇叭選擇~

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。