pac 發表於 2019-5-22 11:02

Yukisonny 發表於 2019-5-22 10:59
Pac兄客氣了,玩機重點不在於器材的質素,而是本身個人之質素及態度!不過都恭喜你漸入佳境,有時候多D吹 ...

一定啦!{:6_182:}

幾時去你度交流下呢?{:6_190:}

fungl 發表於 2019-5-22 11:16

一定啦!

幾時去你度交流下呢?

可以帶埋禾去嗎{:1_332:}

Ken134547 發表於 2019-5-22 12:09

一定啦!

幾時去你度交流下呢?

我都想去見識下 nelson兄記得帶埋我去呀{:1_332:}

Yukisonny 發表於 2019-5-22 13:13

一定啦!

幾時去你度交流下呢?

Pac兄,正如我昨天也説過,近呢兩三個月都有招待一些真正有心的同好,現在正尋求如何突破樽頸位,因為去到呢個位再要衝破其實真是有萬二分的難度了,這已不是涉及錢的問題,我認為是方法問題,所以暫時呢半年會暫時停一停家訪,想一想下步是點行!所以才引發我在此希望結識下高人做brain storm的效果!
希望體諒!

pac 發表於 2019-5-22 13:39

Yukisonny 發表於 2019-5-22 13:13
Pac兄,正如我昨天也説過,近呢兩三個月都有招待一些真正有心的同好,現在正尋求如何突破樽頸位,因為去 ...

無問題啦。等你閉完關先啦

alleelarry 發表於 2019-5-22 13:50

matt88p 發表於 2019-5-18 00:26
Loudless management on or off??
同埋每個牌子嘅音量係唔一樣, 先鋒嘅-18已經叫大聲, 其他牌子有啲可能要 ...

同一部合併機,換上不同的電源線,聲壓都可能有所改變{:6_142:}

matt88p 發表於 2019-5-22 14:24

alleelarry 發表於 2019-5-22 13:50
同一部合併機,換上不同的電源線,聲壓都可能有所改變

Yes, 變數太多

alleelarry 發表於 2019-5-22 14:48

matt88p 發表於 2019-5-22 14:24
Yes, 變數太多

因為有變,有時係好有時係壞,耳聽目測最為重要!

matt88p 發表於 2019-5-22 14:55

alleelarry 發表於 2019-5-22 14:48
因為有變,有時係好有時係壞,耳聽目測最為重要!

Yes, agree, 所以 從來最信自己耳自己眼.
講起單好笑嘢我識有個親戚,將屋企個電視搞到好光, 簡單電視加一套bose sound bar, 佢睇戲都係鍾意熄燈, 咁有一晚喺佢屋企食完飯開套戲睇, 我睇到流曬眼水, 咁我以為佢冇嘢喇, 望一望佢原來佢都係喊緊咁款, 咁我問佢點解唔交返暗DD,佢話人哋豐澤買電視嗰個都係咁 光, 我服了!!
即係認為標準係咁, 明明自己好辛苦都要死頂.....
{:1_352:}

alleelarry 發表於 2019-5-22 16:09

matt88p 發表於 2019-5-22 14:55
Yes, agree, 所以 從來最信自己耳自己眼.
講起單好笑嘢我識有個親戚,將屋企個電視搞到好光, 簡單電視加 ...

自己而家用緊既AV系統去到第三代,第一代無咩認識,見人地講開 DSP 好就跟住開,都有叫做試下邊個好 FEEL 就成日用個個!去到第二代個陣,聽完人家既試範,諗住抄返哂人家既設定就可以好好聲,一句個個屋企都唔同,更加唔似得 SHOWROOM,設定心得唔係抄走就有效果!當頭棒喝,明哂!所以去到而家呢代,花左唔少心思係設定上面,軟件也好,硬件也好,就是不停地去試,無話好定壞,最重要係合唔合自己口味!
頁: 1 2 3 [4] 5
查看完整版本: P記 LX901 日常音量大小

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。