sachiel_chung 發表於 2019-5-9 12:39

想換走部好打得既AK100,有乜PLAYER推介?

小弟依家仲用緊部金色AK100,係呀,你無睇錯係初代果部……

話說好耐好耐以前,我2手收部好打過特首既AK100至從由第11個月保養期壞左個音量制換左之後,就用到依家……尋日一開HAND機,強制重啟之後都係有問題,差d想燒炮仗慶祝…同埋向屋企財政司報告我個野好似壞左呀。不過之後循例做埋其他CHECK又無事……果下即刻灰左…………??

回望返都用左起碼5年,自閉咁耐d音訊技術都唔同曬,捱左軟解DSD咁耐我都想換返部成熟d既MP3,不過依家牌子太多五花八門,已經唔知點入手,AK當然好,不過我都想了解下有乜後起之秀比較抵玩勝價比高,師兄師姐S有無乜推薦??

我食得好雜,所以想搵部中性少少平衡d既機型,我好少上網聽歌都係聽自己d file,所以唔需要有複雜同多功能都OK。
藍芽既野,老餅接受唔到比咁大舊錢但無音質,我都係連下線,所以可有可無。
最好輕巧少少,當年我揀AK100其中一個原因都係佢小巧得黎唔差。
預算大約萬零蚊,想問有乜好揀??
{:1_332:}{:1_332:}

Jerry_Banana 發表於 2019-5-9 17:53

二手入部SP1000m

william02 發表於 2019-5-9 18:06

hifiman 紅太子算輕巧,但操作會爆粗.....

萬元下輕巧又好聲的好似無咩....而家都比較大部或重
細部:

Cowon Plenue D22k幾, 算OK
Sony ZX300 4K 內,還好
fiio m9,m11 2k-4k, 個人喜好了

其他HIBY 我覺得唔太好聲而且係軟解

其實你唔介意二手,可以二手搵AK240,AK320

cyrusp 發表於 2019-5-9 18:06

等到6月先再去諗,幾部新機出。n62 ,ak全家桶,lotoo paw6000

sachiel_chung 發表於 2019-5-9 23:11

咁我都係等下再決定,反正部野都唔識壞

awanday 發表於 2019-5-10 22:19

而家出去聽AK D新機都冇AK100 飛線mod 自然既味道
係低音勁左好多分析力比AK100好 但聲都係焗

小瑟 發表於 2019-5-11 07:59

Jerry_Banana 發表於 2019-5-9 17:53
二手入部SP1000m

SP1000M的確係唔錯~{:6_139:}

sachiel_chung 發表於 2019-5-11 11:36

plenue l如何?

咁岩諗住換條鐵三角有4.4MM跟,好似不失為一個選擇

Alcam224 發表於 2019-5-15 12:32

Spkm gold. gogogo!!!

Alcam224 發表於 2019-5-15 12:32

sachiel_chung 發表於 2019-5-11 11:36
plenue l如何?

咁岩諗住換條鐵三角有4.4MM跟,好似不失為一個選擇

好平直,try try first
頁: [1] 2
查看完整版本: 想換走部好打得既AK100,有乜PLAYER推介?

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。