wahjaja 發表於 2019-5-4 20:15

Wharfedale DX-2 VS Cambridge Audio MINX 12 + X201

如果唔計價錢,想問一下各位意見,睇下揀乜好~ THX YHX

其實DX-2個CP值我覺得唔錯,不過因為我部電視駁咗對Adam A5,所以可能要賣走換條JBL Bar Studio先放到。而MINX夠細就乜都唔使攪,不過就貴D同信心爭D... 始終太細隻 ???

暫時我只試咗DX-2 ?

小邪ktm 發表於 2019-5-4 20:30

師兄可以去奧海城AV life睇下,嗰度2套都有,另外重有JBL,KEF!可以坐低慢慢試!
師兄電視唔可以駁amp?再買soundbar,好似重疊咗!

wahjaja 發表於 2019-5-4 21:03

小邪ktm 發表於 2019-5-4 20:30
師兄可以去奧海城AV life睇下,嗰度2套都有,另外重有JBL,KEF!可以坐低慢慢試!
師兄電視唔可以駁amp?再買soun ...

Thx,等我去睇下先
其實駁喇叭係因為電視聲太鷄,太座命令要攪攪,所以就拎咗對閒置A5嚟駁電視... 唔使日日開Amp嘛 ;-)

Billyfish 發表於 2019-5-4 23:28

wahjaja 發表於 2019-5-4 21:03
Thx,等我去睇下先
其實駁喇叭係因為電視聲太鷄,太座命令要攪攪,所以就拎咗對閒置A5嚟駁電視... 唔使日 ...

收命令呢啲咁難得嘅嘢{:6_138:}
幾大都有咁大玩咁大啦{:6_138:}

bobiecheng 發表於 2019-5-6 19:05

唔好諗c記啦

wahjaja 發表於 2019-5-6 23:02

bobiecheng 發表於 2019-5-6 19:05
唔好諗c記啦

有咩唔好㗎C Hing?
之前喺度見好多人讚話包圍咁好好,所以先留意

fatgun 發表於 2019-5-6 23:20

上月買了Mission的5.1, 喇叭體積雖少但在商戶和其他比較下效果非常特出令我滿意, 而且有老婆喜歡的白色

wahjaja 發表於 2019-5-7 01:10

fatgun 發表於 2019-5-6 23:20
上月買了Mission的5.1, 喇叭體積雖少但在商戶和其他比較下效果非常特出令我滿意, 而且有老婆喜歡的白色 ...

http://www.mission.co.uk/wp-content/uploads/2018/09/mcube-group-bl.jpg

呢套?

fatgun 發表於 2019-5-8 00:42

wahjaja 發表於 2019-5-7 01:10
呢套?

是的,正考慮多買2只

bobiecheng 發表於 2019-5-22 20:03

wahjaja 發表於 2019-5-6 23:02
有咩唔好㗎C Hing?
之前喺度見好多人讚話包圍咁好好,所以先留意

C記係靚仔又易襯家居,但比起某D差不多 size的喇叭嘅分析力和空間感都差一截
頁: [1] 2
查看完整版本: Wharfedale DX-2 VS Cambridge Audio MINX 12 + X201

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。