apple1711 發表於 2019-4-26 22:58

MK Sound X10 Vs SVS SB-4000

想入返隻強勁打心口Sub仔,因地方所限同老婆大人既permit, X12同SVS SB16-Ultra不用考慮⋯只能考慮細一個碼既X10同SB-4000, 請問各位師兄,以打心口效果計二選一是否一定X10?

leekoonhung 發表於 2019-4-27 00:23

兩大品牌都現時玩緊,比意見就用Top model 為最好同老婆大人商量下!

apple1711 發表於 2019-4-27 09:58

leekoonhung 發表於 2019-4-27 00:23
兩大品牌都現時玩緊,比意見就用Top model 為最好同老婆大人商量下!

師兄兩個品牌現時都有用緊,請問以打心口計是否X12/MX350會勁過SVS SB16-ultra?

leekoonhung 發表於 2019-4-27 11:12

apple1711 發表於 2019-4-27 09:58
師兄兩個品牌現時都有用緊,請問以打心口計是否X12/MX350會勁過SVS SB16-ultra? ...

師兄!首先想問聆聽空間有幾大?
其他器材是什麼?

582 發表於 2019-4-27 11:31

樓主都講咗只能用X10或SB4000,點
解係都要人買大D呢,如果樓主話可用12寸單元你地又會叫樓主買15寸,用到15寸又叫人買18寸,應該講吓XI0同SB4000邊只打心口勁D至幫到樓主,鬼唔知買顶班最好咩,有地方有錢至得假!{:1_255:}

leekoonhung 發表於 2019-4-27 11:40

樓主都講咗只能用X10或SB4000,點t

從發問問題中,樓主有心大心細!
其他器材又無講,如果其他喇叭全部都是MK組合
就無奶油用svs

leekoonhung 發表於 2019-4-27 11:48

樓主都講咗只能用X10或SB4000,點
解係都要人買大D呢,如果樓主話可用12寸單元你地又會叫樓主買15寸,用到15 ...

《打心口》答案是否那隻最好,最終是REW咗放既位置!
我話你知MK打心口好,svs撞心口強
買咗回家兩樣都唔掂,咁点解?

DAVIS5225 發表於 2019-5-6 13:29

宜家用緊JL F113同SVS SB-4000
SVS SB-4000對舊model作出好大改進。打心口吾輸F113.

insider 發表於 2019-5-6 14:36

請問声SB 4000現在什麼價錢?邊度有得賣?

koo9726 發表於 2019-5-6 16:56

leekoonhung 發表於 2019-4-27 11:48
《打心口》答案是否那隻最好,最終是REW咗放既位置!
我話你知MK打心口好,svs撞心口強
買咗回家兩樣都唔 ...

因相位未調好
頁: [1] 2 3 4 5 6
查看完整版本: MK Sound X10 Vs SVS SB-4000

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。