123es 發表於 2019-9-9 21:28

EDCH122 發表於 2019-9-9 20:44
以我所知,DMA 十週年缐一共有三十條左右

我估都係三十條上下,賣到八成都算唔錯

bluereika 發表於 2019-9-10 00:22

EDCH122 發表於 2019-9-9 11:59
AK SP1000M Gold (256GB).Firmware 由 2.0 downgrade to 1.13 CN. DMA 10 週年缐夾 Khan 十分好聲,但 ...

想問師兄點解要downgrade? 我128GB 1000M Gold 用緊1.20 CN
Hades夾Khan 真係好好聲買完條線慢慢煲緊
值唔值真係見仁見智,同你問人課金值唔值一樣 {:1_338:}
係愛呀 DLKH {:1_253:}
條線好軟我之前買左Noble 官網果條聖羊(Wagnus Holy Sheep)既姊妹線 (Wagnus Twilight Sheep)好聲但硬到爆炸聽診器效應好勁

EDCH122 發表於 2019-9-10 11:40

bluereika 發表於 2019-9-10 00:22
想問師兄點解要downgrade? 我128GB 1000M Gold 用緊1.20 CN
Hades夾Khan 真係好好聲買完條線慢慢煲緊
值 ...

恭喜師兄買了心頭好{:1_326:}只要開心便值得! 但我想買的東西太多,但銀両太少 {:1_247:}

我的 SP1000M Gold 的 firmware 是由 1.20CN downgrade 去 1.13 CN. 使用 1.17CN 和 1.20 CN 配 KHAN 時高頻有時有利邊. 以為是 KHAN 的特性,後來用朋友的 SP1000M 聽同一首歌都沒有高頻利邊的情況出現。他的 SP1000M 是用 1.13 CN 的。ECT幫我改了 firmware 後,我的問題已解決。

可能師兄的配撘或聽感沒有我的問題。

vivibo 發表於 2019-9-10 14:57

小弟最近公務煩忙, 有幸留港一星期,update下近況先. 之後目標: SP1000 Copper Amp!

bluereika 發表於 2019-9-10 15:51

EDCH122 發表於 2019-9-10 11:40
恭喜師兄買了心頭好只要開心便值得! 但我想買的東西太多,但銀両太少

我的 SP100 ...

我今年入手都係1.13一路聽到上1.20又唔多覺高頻變左好edge...
我主要用黎聽tidal ,師兄你用緊咩線材? 我換線換埋石墨烯耳膠聽到依家都無再買spiral dot / ++ 去試

EDCH122 發表於 2019-9-10 20:52

沒有問題就 very good {:1_326:}

今午再試 DMA 10th Ann.,十分好聲,比我的 PW Audio 好好多{:1_247:}

choisan 發表於 2019-9-10 21:22

buy buy buy

EDCH122 發表於 2019-9-14 17:36

choisan 發表於 2019-9-10 21:22
buy buy buy

已加入 Khan + Hades 的大家庭了。

vivibo 發表於 2019-9-16 11:32

EDCH122 發表於 2019-9-14 17:36
已加入 Khan + Hades 的大家庭了。

恭喜ching, 比d時間煲下隻Khan, 你會愛不惜手!

tubeamy 發表於 2019-9-16 23:23

恭喜ching, 比d時間煲下Hades, 你會愛不惜手!
頁: 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 [30] 31 32
查看完整版本: Noble Khan分享

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。