vchai 發表於 2010-2-27 23:53

My HD5450 can show Dolby TrueHD in TMT2, but my 3808A can't show Dolby TrueHD. Any hints?

mafai2000 發表於 2010-3-29 13:25

終於今朝攪掂左, 走左過去avsforum找到solution, 不過都有D誤打誤撞, uninstall reinstall下D program攪掂 ...
ewartuen 發表於 2010-1-25 17:02 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

ewartuen 師兄, 恭喜哂你終於搞掂呀~!! {:6_142:}

講番點解我突然消失左一排, 原本打算去買Onkyo 707, 但計劃有變, 因為要搬屋, 所以無買新amp啦, 無理由再買多樣新野番黎搬~ :p
而我個舊amp ..已經係搬屋前賣左俾收買佬了... 破釜沈舟...

我剛剛買左部新amp啦, 係 Onkyo SR707, 而且.............. 仲中左 post76既毒, upgrade 埋個subwoofer 做... Sunfire HRS-12...

我都搞左兩日先成功點燈, 最初係 Control Panel --> Sound setting --> ATI HDMI Output Properties 裡面, "Max number of channels"... 一直都係 ... 2 ... supported format 只係 Stereo... >_<

最後都係 display card driver 問題... 星期六晚最後搞到半夜兩點幾, 成功點燈後, 真係好鬼開心...
依家用 TMT3 同 PowerDVD9 都可以成功 bitstream... 今晚再 upgrade 埋 PowerDVD 10 試下~

遲d再補番D圖...

ewartuen 發表於 2010-4-3 19:29

千祈唔好師兄咁誇, 唔敢當, 我都係撞過板先學到野, 第日有乜交流, 不妨pm我喎!

kkcci88888 發表於 2010-4-3 19:57

Intel Core i5 660
4GB Ram
WinDVD Pro 2010
Blue ray rom file

Onkyo 805

Dobly TrueHD
DTS HD

SUCCESS !! {:1_335:}

mafai2000 發表於 2010-4-3 19:58

千祈唔好師兄咁誇, 唔敢當, 我都係撞過板先學到野, 第日有乜交流, 不妨pm我喎! ...
ewartuen 發表於 2010-4-3 19:29 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

咁請問你最後怎樣解決到bitstream 問題呢??

尋晚我真係好激氣, 無啦啦PowerDVD 同 TMT3都突然不能bitstream, 乜都無郁過...最後 uninstall display driver 再重新安裝就無事, 真古怪~ :S

ewartuen 發表於 2010-4-4 10:25

回復 25# mafai2000

我自己個case, 係因為裝左中文driver, 因為中文driver無跟hdmi HD audio driver, 但英文有, 而家新既driver有無跟就真係唔知啦!

micma 發表於 2010-4-14 02:11

Intel Core i5 660
4GB Ram
WinDVD Pro 2010
Blue ray rom file

Onkyo 805

Dobly TrueHD
DTS HD

SUCCE ...
kkcci88888 發表於 2010-4-3 19:57 http://www.post76.com/discuss/images/common/back.gif

請問係咪用cpu解?

hulkK 發表於 2010-4-14 02:49

Onkyo好似最易

Gio 發表於 2010-5-20 10:31

P4 3.0G 775
Intel 915 chipset, itx
1G DDR
Ati HD5450 512mb ddr2

Win7 + purecodec + potplayer/kmplayer/powerdvd

Marantz SR6004

Success!!{:6_193:}

seng683 發表於 2010-5-20 10:56

連kmplayer都得{:6_193:}
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 電腦Bitstream survey

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。