Jazzgd1 發表於 2019-2-28 15:38

MDLP 發表於 2019-2-28 15:23
其實我唔係好明你後牆掛嗰對control X係咪SB?

因坐係梳化時,係大約45度,想做返似RH角度,個感覺可以,但唔會係最好
而我既選擇就係:要大概正確既角度而減少個距離。
大師希望輕手d,不要太大媶力{:1_338:}

MDLP 發表於 2019-2-28 15:45

因坐係梳化時,係大約45度,想做返似RH角度,個感覺可以,但唔會係最好
而我既選擇就係:要大概正確既角 ...

師兄你思係咪即係SB ?

https://post76.hk/data/attachment/forum/201901/29/014313yi7zdz2b2a2d2j2j.jpeg

Jazzgd1 發表於 2019-2-28 15:49

MDLP 發表於 2019-2-28 15:45
師兄你思係咪即係SB ?

係RH黎~

MDLP 發表於 2019-2-28 15:57

Jazzgd1 發表於 2019-2-28 15:49
係RH黎~

我自己就覺得
距離、角度、高度
三者有互相牽引關係
好難話單一睇一個元素

MDLP 發表於 2019-2-28 16:14

而我既選擇就係:要大概正確既角 ...

其實點解唔考慮吓TM或TR都可以跟大會標準 ??
我記得atmos有個飛船trailer有句話: sound.......overhead....咁上下
而去到戲院一定啱標準都唔會用height喇叭
所以我自己一定信TOP

Jazzgd1 發表於 2019-2-28 16:41

MDLP 發表於 2019-2-28 16:14
其實點解唔考慮吓TM或TR都可以跟大會標準 ??
我記得atmos有個飛船trailer有句話: sound.......overhead.. ...

老虎限制住,唔想拉咁高,冇辦法。

MDLP 發表於 2019-2-28 18:16

Jazzgd1 發表於 2019-2-28 16:41
老虎限制住,唔想拉咁高,冇辦法。

老虎岩門
等於地政署建築署民航處

Happy89 發表於 2019-2-28 21:05

今日把8012 update IMAX音效 , 如5.1.4用Atmos方式把喇叭擺設Top middle , 不知會否食到IMAX音效呢?

billy3310 發表於 2019-2-28 22:08

Happy89 發表於 2019-2-28 21:05
今日把8012 update IMAX音效 , 如5.1.4用Atmos方式把喇叭擺設Top middle , 不知會否食到IMAX音效呢? ...

好似ㄧ般家居
Subwoofer mode 都係set on

Happy89 發表於 2019-2-28 22:13

billy3310 發表於 2019-2-28 22:08
好似ㄧ般家居
Subwoofer mode 都係set on

已set on了 , 低頻會出返來。
頁: 1 2 [3] 4
查看完整版本: 音效喇叭擺設

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。