lornter 發表於 2019-2-26 23:01

4K Media Player 選擇

各位朋友好!剛入76,多多指教!

多年冇買新玩具,最近 Plasma壞了,換了電視後發覺 Pioneer LX82sync 唔到口型及壞壞地,買埋架 Marantz 7013, 未做 Auto cal 因未齊喇叭,暫時 7.1.2, 效果已經非常好,行雷在天劈落嚟, 直升機周圍轉嚟轉去,希望遲D玩埋 IMAX更正。

買電視送了 4K Blueray player, 但原先用開 Pioneer Blueray JB 睇戲的,但冇 4K,但現在 4K的 JB Blueray player 非常貴,所以暫時買了個大陸 4K Media Player 玩, 聲效還可以但畫質就唔係幾得, 想請教如果想買個4K media player 有什麼好的選擇, 因唔知質素如何, 怕好似我現在哪一個一樣。見到有 Egreat, Zidoo, Dune...... , 請問有甚麽好撰擇?

謝謝!

jeff113 發表於 2019-2-26 23:38

Zidoo

Gorgeous 發表於 2019-2-27 00:10

Jazzgd1 發表於 2019-2-27 01:12

平平地x9s已經相當好了,畫唔錯,但聲有少少偏薄,一般用冇問題,不過尋日賣了{:1_338:}

臭鼬鼠 發表於 2019-2-27 01:24

Zidoo z9s

Jazzgd1 發表於 2019-2-27 01:27

臭鼬鼠 發表於 2019-2-27 01:24
Zidoo z9s

其實差遠嗎?自己用緊a10

lornter 發表於 2019-2-27 01:31

我買的實在太平,在 TB買500人仔,叫 venz, 畫質唔係太差,但暗位見到有好多雜訊, 同埋有時 hang機。Zidoo會好一D吧!謝謝幾位師兄!Zidoo在 TB買和在香港的會有分別嗎?Thanks!

臭鼬鼠 發表於 2019-2-27 01:40

Jazzgd1 發表於 2019-2-27 01:27
其實差遠嗎?自己用緊a10

之前用開 a5、Z9s開賣當日即換
反正一賣一買都唔使點補錢(淘淘貨)
畫質同海報牆我覺得後者比較好
早兩日張部Z9s、lx500兩部機用相同hdmi入前級出投影、論畫質Z9s一d都唔失禮

Jazzgd1 發表於 2019-2-27 01:40

lornter 發表於 2019-2-27 01:31
我買的實在太平,在 TB買500人仔,叫 venz, 畫質唔係太差,但暗位見到有好多雜訊, 同埋有時 hang機。Zidoo ...

之前用x9s 算冇乜bug,順同反應唔錯,新款z9s應更好。

Jazzgd1 發表於 2019-2-27 01:42

臭鼬鼠 發表於 2019-2-27 01:40
之前用開 a5、Z9s開賣當日即換
反正一賣一買都唔使點補錢(淘淘貨)
畫質同海報牆我覺得後者比較好

我上星期都jb左,賣走埋x9s,真係冇話可說,聲畫收哂貨,只係反應同少bug有進步空間。
頁: [1] 2 3 4 5 6 7
查看完整版本: 4K Media Player 選擇

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。