cyber_look 發表於 2019-2-13 05:00

想入手4K Projector, 煩請各位師兄師姐賜教

本身玩開HD Projector, 近半年upgrade晒家中設備, 唯獨只剩 Projector等待中, 近排又身痕想搞埋佢,

用開LCD Projector, 之前看DLP機, 有彩虹現象, 但聽人講現在的機已很大改善

1) 不知現在的DLP機是否已初底改善此現象?

2) 哪裡可以有實物影象測試?

3) 始終害怕DLP機, 如Sony和JVC, 哪裡有得試睇?

找了一段時間都無結果, 煩請各位大大幫忙, 謝謝

WMYip 發表於 2019-2-13 11:56

早前,在旺角友誠某間影音公司(有間AV房果間)想試4K投影機,就向一個店員詢問。點知佢話玩投影有好多要求,叫我買電視,佢真係有病。我向另一名店員講,佢就好似好無奈咁,但都係無試比我睇。其實我現在用的投影機都係在這間公司買。但幾皮嘢一部機,都唔係話唔一試就買。

matt88p 發表於 2019-2-13 12:00

灣仔有一間專賣投影, 有隻140吋幕, 都叫做大, 好多款投影機畀你試!!
喺灣仔集成中心附近, 樓上舖!!

cyber_look 發表於 2019-2-13 19:43

matt88p 發表於 2019-2-13 12:00
灣仔有一間專賣投影, 有隻140吋幕, 都叫做大, 好多款投影機畀你試!!
喺灣仔集成中心附近, 樓上舖!!...

唔該師兄, 我找找

chhanthony 發表於 2019-2-13 21:31

問題1 2 可以去灣仔HiVi
問題3JVC可以去HiFi Gallery
Sony可以去專業

cyber_look 發表於 2019-2-13 22:47

chhanthony 發表於 2019-2-13 21:31
問題1 2 可以去灣仔HiVi
問題3JVC可以去HiFi Gallery
Sony可以去專業

Thx! 請問sony 去"專業", "專業"是指公司名?

我上網查"專業", 有很多不同的影音公司

小邪ktm 發表於 2019-2-14 07:09

cyber_look 發表於 2019-2-13 22:47

我上網查"專業", 有很多不同的影音公司 ...

專業影院(旺角添置)

chhanthony 發表於 2019-2-14 09:49

我上網查"專業", 有很多不同的影音公司 ...

https://www.facebook.com/hometheatreproshop/

cyber_look 發表於 2019-2-14 23:01

小邪ktm 發表於 2019-2-14 07:09
專業影院(旺角添置)

Thank you very much

cyber_look 發表於 2019-2-14 23:02

chhanthony 發表於 2019-2-14 09:49
https://www.facebook.com/hometheatreproshop/

收到!唔該晒
頁: [1] 2
查看完整版本: 想入手4K Projector, 煩請各位師兄師姐賜教

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,Post76玩樂討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。Post76玩樂討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。權利。